- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Visa: 28 noiembrie va fi cea mai aglomerata zi de cumparaturi online in Europa

28 Nov, 17:08 • Redactia DailyBusiness
Visa Europe se asteapta ca luni, 28 noiembrie, sa fie cea mai aglomerata zi din an pentru cumparaturile pe internet in Europa, posesorii de carduri Visa urmand sa cheltuiasca online peste 510 milioane euro, dintre care 80% pe carduri de debit.
Visa: 28 noiembrie va fi cea mai aglomerata zi de cumparaturi online in Europa

Potrivit unei analize a companiei de plati, cumparatorii vor cheltui in medie 350.000 euro pe minut, iar momentul de varf se estimeaza ca va avea loc la ora pranzului, in intervalul orar 13:00-14:00. Un al doilea moment de varf este asteptat in jurul orei 19:00, cand cumparatorii intra pe internet de acasa dupa ce se intorc de la serviciu.

Visa Europe se asteapta sa proceseze doar in aceasta zi aproximativ 7 milioane de tranzactii in Europa, sau 4.800 de tranzactii pe minut, pe masura ce tot mai multi consumatori apeleaza la internet pentru cumparaturile de Craciun.

„Estimam ca peste [b]510 milioane euro vor fi cheltuiti online[/b] luni, in Europa, pe cardurile Visa, ceea ce inseamna [b]o crestere de 14% fata de 2010[/b]. Cumparaturile online reprezinta 20% din totalul cheltuielilor pe cardurile Visa, iar volumul tranzactiilor procesate zilnic si datele noastre despre tendintele de consum ne ofera o imagine de ansamblu asupra comportamentului de plata al consumatorilor”, a declarat Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

In magazinele situate pe arterele comerciale importante, ultimele doua zile de dinaintea Craciunului sunt, de regula, cele mai aglomerate pentru cumparaturi. Avand in vedere ca Ajunul Craciunului va fi intr-o zi de sambata in acest an, Visa Europe estimeaza ca vineri, 23 decembrie, va fi cea mai aglomerata zi, intrucat cumparatorii vor profita de programul prelungit al magazinelor si nu vor dori sa lase cumparaturile pe ultimul moment, chiar inainte de Craciun.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana in prezent si pe comportamentul de plata observat in anii anteriori in preajma Craciunului. Unul din opt euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa, acesta fiind unul dintre cei mai de incredere indicatori ai tendintelor privind comportamentul de plata al consumatorilor.