- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple a anuntat venituri record pe T1 si profit net in crestere cu 78%

19 Jan, 10:12 • Redactia DailyBusiness
Cresterea cu 78% a profitului Apple pe primul trimestru fiscal, evolutie datorata vanzarilor de iPad-uri, iPhone-uri si Mac-uri in perioada sarbatorilor, ajuta compania sa diminueze efectele negative rezultate in urma anuntului plecarii lui Steve Jobs in concediu medical, scrie Bloomberg.
Apple a anuntat venituri record pe T1 si profit net in crestere cu 78%

Profitul net al Apple a atins 6 mld. $, echivalentul a 6,43$/actiune, in crestere de la 3,38 mld. $ in trimestrul patru al anului trecut.

Vanzarile companiei au crescut cu 71%, pana la o valoare record, de 26,7 mld. $. Cresterea s-a datorat vanzarilor foarte bune din perioada sarbatorilor, de iPad-uri, iPhone 4 si laptop-uri Macbook Air.

In primul trimestru fiscal, incheiat pe 25 decembrie, Apple a vandut 7,33 milioane iPad-uri. Totodata, compania a comercializat 16,2 milioane iPhone-uri, 4,13 milioane computere Mac si 19,5 milioane iPod-uri.

Compania ar fi putut sa genereze venituri si mai mari, daca ar fi putut sa produca mai multe iPhone-uri, a declarat Peter Oppenheimer, director financiar al companiei.

Rezultatele indica faptul ca Apple va ramane bine pozitionata pe piata, in ciuda plecarii lui Steve Jobs in concediu medical. CEO-ul companiei a lasat conducerea Apple in mana directorului operational, Tim Cook.

„Aceste rezultate schimba atentia de la plecarea lui Jobs. Investitorii se simt bine”, a spus Kreher, analist.

Analistii internationali estimeaza pe trimestrul doi venituri de 20,9 mld. $, sau 4,47$/actiune.