Internet/New Media

Apple a lansat noile versiuni iPad mini si iPad Air

23 Oct, 08:30 • Redactia DailyBusiness
Apple a lansat marti noua versiune de tableta iPad Air, cu o carcasa mai subtire si o greutate de numai 1 pound (456 grame), care il face cea mai usoara tableta din lume, precum si un nou iPad mini, cu display de tip retina.
Apple a lansat noile versiuni iPad mini si iPad Air

iPad Air, prevazut un cip A7, introdus luna trecuta cu iPhone 5S, va fi disponibil la vanzare in SUA de la 1 noiembrie, la un pret de 499 de dolari, transmite Mediafax.Directorul Apple pentru marketing la nivel mondial, Phil Schiller, a aratat ca noul cip al iPad Air este de opt ori mai rapid decat cel original al iPad.  Carcasa va fi disponibila in culorile argintiu/alb si gri/negru. „Este cel mai mare salt inainte facut cu iPad,” a spus Schiller. 

iPad mini este la randul sau prevazut cu un cip A7. Va avea carcase in aceleasi culori ca iPad Air. Pretul de baza este de 399 de dolari, iar noul dispozitiv va intra pe piata in noiembrie. Pretul actualei versiuni a iPad mini va scadea de la 329 de dolari la 299 de dolari. Directorul general al Apple, Tim Cook, a spus ca iPad-urile sunt cu mult mai utilizate decat tabletele companiilor concurente, remarca folosita frecvent de seful Apple.