Internet/New Media

Apple bate noi recorduri de profit. Vezi ultimele rezultate financiare ale companiei

25 Jan, 10:26 • Redactia DailyBusiness
Profitul net al Apple a crescut de peste doua ori in primul trimestru al anului financiar 2012, incheiat la sfarsitul lunii decembrie, la nivelul record de 13,06 miliarde de dolari, sustinut de vanzarile solide de iPhone si iPad, care au generat venituri record de 46.33 miliarde de dolari.
Apple bate noi recorduri de profit. Vezi ultimele rezultate financiare ale companiei

Veniturile companiei au urcat cu 73% fata de aceeasi perioada din 2010, potrivit raportului financiar al Apple.

Rezultatele Apple au depasit din nou asteptarile analistilor, dupa ce in ultimul trimestru al anului financiar 2011 s-au situat sub estimari, o situatie rara pentru cea mai valoroasa companie din industria IT, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Actiunile au crescut pe platformle electronice dupa inchiderea bursei cu pana la 12% si au ajuns la o capitalizare de 468,9 miliarde de dolari, depasind recordul anterior, de 429 miliarde de dolari, inregistrat saptamana trecuta, potrivit Bloomberg.

Evolutia cotatiei a fost sustinuta si de lichiditatile foarte mari ale companiei, care au ajuns la aproape 100 de miliarde de dolari, mai mult decat suficient pentru a acoperi deficitul bugetar din decembrie al Statelor Unite.

Apple a vandut in ultimele trei luni ale anului trecut 37,04 milioane de iPhone-uri si 15,43 milioane de iPad-uri, dublu fata de perioada similara a anului precedent, scrie Reuters.

„Ma astept ca forta iPhone, iPod Touch si iPad sa se mentina si pe parcursul acestui an. Apple poate beneficia inca de pe urma deschiderii unor magazine noi si a extinderii lantului de distributie. Compania are inca multe piete pe care nu a intrat. Este departe de saturatie”, a spus Hendi Susanto, analist la compania Gabelli & Co.

Apple, companie fondata de Steve Jobs, care a murit in octombrie, a zdrobit estimaruile analistilor cu toate rezultatele, inclusiv marja bruta de profit, situata la 44,7% in primul trimestru.

Analistii de pe Wall Street anticipau venituri de 38,9 miliarde de dolari, in timp ce profitul pe actiune, de 13,87 dolari, s-a situat peste asteptarile de 10,16 dolari.