- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Boc: O mare companie de IT va investi sute de mil. de euro in Romania

27 Nov, 12:52 • Redactia DailyBusiness
Premierul Emil Boc a declarat duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca o mare companie de IT va face o investitie de sute de milioane de euro in Romania, dar nu ii poate da numele.
Boc: O mare companie de IT va investi sute de mil. de euro in Romania

De asemenea, el a precizat investitiile straine au fost afectate de criza.

„De aceea, am decis inca din 2009 sa alocam mai multi bani publici pentru investitii. Tocmai pentru a suplini aceasta lipsa temporara de investitii din exterior. Dar uitati-va la Pirelli, pe care am inaugurat-o, la Ford, care isi continua investitiile la Craiova”, a subliniat Boc.

„Banii acestia se duc in parteneriatele public-privat”, a adaugat acesta.

[url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/investitiile-straine-directe-au-scazut-cu-54-1-in-primele-noua-luni-70727/]Investitiile straine directe in Romania au scazut cu 54,1%[/url] in primele noua luni din 2011, la 1,175 miliarde de euro, fata de perioada similara din 2010, deficitul de cont curent fiind finantat in proportie de 31% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Guvernul isi bazeaza prognoza pentru anul viitor de atragere a [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/boc-se-asteapta-ca-romania-sa-atraga-fonduri-europene-de-6-mld-euro-in-2012-71175/]minimum 6 miliarde euro[/url] pe faptul ca aproximativ 90% dintre proiecte sunt deja semnate, fiind depasita faza licitatiilor, a declarat premierul.