Internet/New Media

Ce legatura are Rusia cu amenda de 60 milioane de dolari luata de HP in SUA

12 Sep, 12:16 • Redactia DailyBusiness
Grupul american Hewlett-Packard (HP) a recunoscut ca fosti angajati ai companiei au mituit autoritatile din Rusia in 2003, pentru a obtine un contract, si a acceptat sa plateasca amenda de 58,7 milioane dolari impusa de o instanta din Statele Unite.
Ce legatura are Rusia cu amenda de 60 milioane de dolari luata de HP in SUA

Procurorii americani au acuzat divizia HP din Rusia pentru oferirea unei mite de 2 milioane de dolari pentru obtinerea unui contract.

„Subsidiara HP din Rusia a incalcat legea federala privind bunele practici si a folosit milioane de dolari pentru a da mita autoritatilor ruse, cu scopul de a-si asigura un contract guvernamental foarte profitabil”, a declarat un oficial al Curtii din California, unde s-a desfasurat procesul.

Sentinta care prevede plata unei amenzi de 58,7 milioane de dolari de catre grupul american face parte dintr-o intelegere mai extinsa la care au ajuns HP si autoritatile americane in aprilie.

Atunci, HP a fost de acord sa plateasca 108 milioane de dolari pentru mituirea unor oficiali din Rusia, Mexic si Polonia, informeaza ABC News, potrivit Mediafax.