- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Cel mai activ vanzator roman de tehnologie pregateste o noua tranzactie. Vezi ce vrea sa vanda

18 Jul, 15:35 • cristina.mihai
Gecad Technologies poarta discutii cu cateva companii din Statele Unite si Europa interesate de achizitionarea unui nou produs dezvoltat de companie, a spus Radu Georgescu, fondatorul si presedintele Gecad, pentru DailyBusiness.ro. Aflati ce fel de solutie vrea sa vanda compania.
Cel mai activ vanzator roman de tehnologie pregateste o noua tranzactie. Vezi ce vrea sa vanda

Noua solutie pe care compania incearca sa o vanda este o tehnologie de stocare in cloud. Compania a demarat discutiile cu potentiali cumparatori.

“Nu putem defini acum un termen exact in care exit-ul va fi finalizat. Totul depinde de evolutia discutiilor pe care le purtam in prezent”, spune Radu Georgescu, omul care a vandut catre Microsoft o tehnologie antivirus acum cativa ani.

Phoenix este numele unei tehnologii de stocare „in cloud” dezvoltata de catre Gecad Technologies, aceeasi companie care realizeaza si tehnologia de comunicare electronica Axigen.

„La nivel global, se depun eforturi numeroase pentru dezvoltarea de aplicatii in cloud, iar un domeniu pentru care exista un interes mai pregnant este stocarea datelor in cloud. In principal, sunt doua tipuri de ‘clouds’ – unul public si unul privat. Pana in prezent, Amazon este leader in cloud public cu tehnologia sa S3 din cadrul serviciilor AWS (Amazon Web Services). Phoenix a dezvoltat o tehnologie unica, ultra-moderna, care permite fluxul liber al datelor si aplicatiilor intre “norul” public si cel privat si crearea a ceea ce este numit nor hibrid”, a explicat Georgescu.

“Phoenix detine totodata un mediu de stocare foarte sofisticat, cunoscut si sub numele NOSQL Database. Gecad Technologies este una dintre putinele companii din lume care a dezvoltat o astfel de solutie hibrida si mediul de stocare aferent”, a mai adaugat Georgescu.

El nu a dat detalii despre planurile viitoare ale companiei. „GECAD Group este constant in cautarea de tehnologii interesante si inovatoare care pot fi transpuse in produse cu expunere globala. Vom continua sa dezvoltam tehnologii in-house si sa investim totodata in idei noi si inovatoare”, spune Georgescu.

El a vandut, in 2003, catre Microsoft, antivirusul RAV. Printre tranzactiile mai recente ale lui Georgescu se numara vanzarea Gecad ePayment catre Naspers din 2010

Totodata, o alta companie de-a sa, Avangate, a atras in martie 2011 o finantare de 4 milioane de euro de la fondul de investitii 3TS Capital Partners, controlat de Cisco.