- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Chinezii au dezvoltat cel mai rapid supercomputer din lume (Video)

18 Jun, 09:16 • Redactia DailyBusiness
Oamenii de stiinta din China au creat cel mai rapid supercomputer din lume. Acesta  este capabil sa execute 33,86 de cvadrilioane de operatii pe secunda.
Chinezii au dezvoltat cel mai rapid supercomputer din lume (Video)

Supercomputerul Tianhe-2 costa 100 de milioane de dolari si poate ajunge la o performanta de varf de 54,9 de cvadrilioane de operatii pe secunda, potrivit Universitatii Nationale de Tehnologie de Aparare din China care a construit calculatorul, scrie The Hindu.

Predecesorul computer chinez, Tianhe-1A a fost cel mai rapid supercomputer din lume in perioada noiembrie 2010 – iunie 201, fiind apoi intrecut de calculatorul K din Japonia, conform agentiei de stiri Xinhua News, citat de Ziare.com

Tianhe-2 sau Calea Lactee-2 va fi integrat la Centrul National din Guangzho, China pana la sfarsitul anului, potrivit publicatiei Top 500, care realizeaza clasamentul celor mai puternice computere din lume.

Tianhe-2 are 16.000 de noduri, fiecare cu doua procesoare Intel Xeon IvyBridge si trei procesoare Xeon Phi care formeaza impreuna un total de 3.120. 000 de nuclee de calcul.