Internet/New Media

Cota Apple pe piata PC-urilor depaseste 5% pentru prima oara in ultimii 15 ani

21 Nov, 11:23 • Redactia DailyBusiness
Cota Apple pe piata mondiala a calculatoarelor personale a depasit 5% pentru prima oara in ultimii 15 ani, pe fondul vanzarilor foarte bune pe piata asiatica, potrivit celor mai recente studii.
Cota Apple pe piata PC-urilor depaseste 5% pentru prima oara in ultimii 15 ani

Vanzarile mondiale de Mac-uri au avut o crestere mai mare decat cea a pietei pentru 22 de trimestre consecutive, inregistrand, in ultimul trimestru, un avans de 24,6%. In aceeasi perioada, piata mondiala de PC-uri a crescut cu numai 5,3%.

Apple a vandut un numar record de 4,89 milioane de Mac-uri in trimestrul al treilea al anului, depasind astfel pentru prima oara cota de piata de 5% la nivel de unitati vandute. In ceea ce priveste incasarile, Apple are o cota de piata de 14% in prezent, de peste doua ori decat cea calculata la nivelul unitatilor vandute, potrivit datelor Needham/IDC, citate de [url=http://www.appleinsider.com/articles/11/11/16/macs_worldwide_market_share_reaches_15_year_high_at_5.html]AppleInsider[/url].

Potrivit [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/lenovo-devine-al-doilea-furnizor-de-pc-uri-din-lume-dupa-vanzari-record-in-t3-70310/]celor mai recente date disponibile[/url], piata mondiala a PC-urilor este dominata in acest moment de compania americana HP, urmata in top de Lenovo si Dell.