- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

eMag revizuieste pozitiv asteptarile de venituri pe 2007, la 75 mil. euro

27 Nov, 14:08 • Redactia DailyBusiness
Oficialii magazinului online eMag au anuntat marti ca isi cresc estimarea cifrei de afaceri pe 2007, pana aproape de 75 mil. euro, anterior acestia anuntand afaceri de 70 mil. euro, si isi mentin cota de piata de 70% si in 2007.
eMag revizuieste pozitiv asteptarile de venituri pe 2007, la 75 mil. euro

„Estimez o cota de piata intre 70 si 75% pe segmentul de vanzari online si afaceri de circa 75 mil. euro”, a spus Catalin Gligan, manager product marketing al eMag.ro.

Oficialii companiei au prezentat marti mini-laptop-ul Asus Eee PC, estimand ca pana la finele anului vor comercializa minim 2.000 de bucati.

„Asus Eee PC a intrat pe piata in Romania acum aproape o saptamana si in aceeasi zi am vandut tot stocul initial, de 200 de bucati”, a declarat Liviu Marica, PR Manager Asus. Pretul unui mini-laptop este de 1.200 de lei.

Lansarea globala a avut loc acum circa doua saptamani, pana in prezent comercializandu-se mai mult de 100.000 de Eee PC-uri.

„In prima zi de la lansarea globala s-a vandut cate un laptop pe secunda”, a declarat Marica.

Computerul are 0,92 kg, monitor de 7 inci, 512 sau 1024 RAM, hard disk de 4 sau 8 GB, card reader, 3 USB-uri, conectivitate la Internet wireless sau cu fir si camera web. Eee PC-ul vine cu un sistem de operare Linux preinstalat, suportand insa si Windows XP.

„Stiu ca multi vor zice ca daca mai adauga 3-4 milioane, isi pot cumpara un laptop cu 80 gigabiti hard disk. Aici insa trebuie evitata o confuzie destul de des intalnita – Eee PC-ul nu este un laptop propriu zis, se adreseaza celor ce vor un computer secundar sau celor ce nu au avut pana acum nici un laptop dar sunt curiosi sa incerce”, a spus Marica.

„Este ca si cum ai de ales intre a cumpara o masina Smart sau un camion. Tine de ceea ce-si doreste consumatorul – un produs mic, dar nu atat de puternic, sau unul mare, mai puternic, dar mai scump si mai greu de utilizat”, a continuat acesta.

Autonomia mini-laptop-ului este de 3 ore si jumatate. eMag este distribuitorul exclusiv al acestui produs pe segmentul online.

„Nu prevedem in curand concurenta pentru Eee PC-ul produs de Asus”, a spus Marica.

eMag a incheiat anul 2006 cu afaceri de circa 35 mil. euro si cu o cota de piata de 70% din totalul vanzarilor online din Romania. In 2007, eMag a devenit prima companie de comert online care a intrat in Top 100 Capital, ocupand locul 50 in clasamentul celor mai bune companii angajatoare. In prezent, eMag are 250 de angajati. Site-ul eMag.ro primeste 1,25 mil. de vizite lunar, numarul de produse din oferta fiind de peste 11.000, conform oficialilor companiei.

Piata de retail online va ajunge in 2007 la o valoare de maxim 120 de milioane de euro, conform oficialilor eMag. Alti jucatori din piata, cum ar fi PCFun.ro, estimeaza ca aceasta piata va ajunge la circa 100 mil. euro, ceea ce este aproape dublu fata de valoarea pietei de retail online inregistrata in 2006.

Cele mai comercializate produse in mediul online sunt componentele IT&C, dintre care se evidentiaza laptop-urile, LCD-urile si plasmele, conform eMag.

Alti jucatori importanti ai segmentului de retail online sunt PCFun, PC Garage sau CEL.

eMag va inregistra in 2007 afaceri de doar doua ori mai mici decat ale unor retaileri de IT&C care activeaza in mediul offline, cum ar fi Flamingo Romania. Oficialii Flamingo au anuntat ca estimeaza afaceri de 160 mil. euro in 2007.