Internet/New Media

Febra Black Friday ajunge si in retailul IT autohton

24 Nov, 15:41 • Redactia DailyBusiness
Mai multi retaileri IT din Romania vor organiza vineri un "Black Friday" autohton, eveniment in cadrul caruia utilizatorii vor putea cumpara produse cu reduceri de pret speciale.
Febra Black Friday ajunge si in retailul IT autohton

In Statele Unite, Black Friday (ultima vineri din noiembrie) este ziua care deschide oficial perioada de vanzari pentru Sarbatorile de Craciun.

Emag.ro si Flanco vor oferi in aceasta zi cumparatorilor reduceri de pana la 60% la mai multe produse IT, electronice si electrocasnice, si stocuri de peste 30.000 de unitati la produsele „vedeta”.

„Prin aceasta actiune, Emag si Flanco vor creste nivelul intregii piete electro-IT cu 10 milioane de euro”, a declarat Iulian Stanciu, presedintele grupului de companii Emag, Flanco si Asesoft Distribution. Acesta spune ca evenimentul ii va determina pe consumatori sa isi reinnoiasca televizoarele, calculatoarele sau electrocasnicele desi nu aveau in plan acest lucru.

In plus, Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare al Emag, se asteapta ca Black Friday sa genereze cel mai mare numar de vizitatori si de comenzi dintr-o singura zi.

In cazul celor doi retaileri, reducerile din campania Black Friday vor ajunge pana la 60% in cazul multor produse. Astfel, clientii vor putea achizitiona frigidere cu 499 lei, masini de spalat cu 699 lei si camere foto cu 149 lei. 

Si retailerul online Evomag.ro va organiza, vineri, o campanie similara, oferind reduceri de la 50% pentru mai multe produse, potrivit lui Mihai Patrascu, directorul executiv al companiei.

Update: Si PCGarage.ro organizeaza o promotie similara si va oferi reduceri de pana la 3.000 de lei la toate categoriile de produse in perioada 25-27 noiembrie.