- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

France Telecom si Deutsche Telekom vor sa-si uneasca operatiunile din Romania

28 Mar, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Deutsche Telecom si France Telecom isi vor uni retelele de comunicatii din Romania si Austria pentru reducerea costurilor, potrivit unor reprezentanti France Telecom citati de cotidianul german Handelsblatt.
France Telecom si Deutsche Telekom vor sa-si uneasca operatiunile din Romania

Cei doi operatori telecom vor sa exploateze in comun anumite echipamente ale retelelor lor mobile din Polonia si analizeaza daca ar putea face la fel si in alte state, precum Austria, Romania sau Slovacia, a declarat ulterior un purtator de cuvant al grupului francez, potrivit Medaifax.

Directorul tehnic al Orange Romania, Madalina Suceveanu, a declarat ca operatorul va beneficia in mod direct de parteneriatele strategice agreate la nivelul companiilor mama si in mod particular de colaborarea intre France Telecom si Deutsche Telekom.

„In acest moment partile implicate examineaza subiectul legat de oportunitatea si tipul sinergiilor viitoare”, a spus directorul tehnic al companiei.

Ea a precizat ca Orange Romania a mai colaborat pe zona tehnica cu ceilalti jucatori de pe piata locala de telecomunicatii, ca parte integranta a strategiei de dezvoltare a retelei si serviciilor furnizate clientilor.

„Primii pasi au fost facuti acum cativa ani prin folosirea in comun a infrastructurii de telecomunicatti in anumite zone ale retelei, cum ar fi colocarea de antene, si au implicat colaborari cu Vodafone Romania si Cosmote Romania”, a spus Suceveanu.

In Romania, France Telecom este prezent prin operatorul de telefonie mobila Orange.

Deutsche Telekom detine 30% din actiunile grupului grec OTE, care este prezent in Romania prin Romtelecom si Cosmote si Germanos.

Cele doua companii au deja un parteneriat un Marea Britanie si planuiesc sa dezvolte in comun o retea 4G in Polonia.