Internet/New Media

Germanos cumpara reteaua Tel Sim GSM, ajungand la 174 de magazine

23 Nov, 09:58 • Redactia DailyBusiness
Germanos Telecom Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de retail GSM din Romania, si-a extins reteaua la un numar de 174 de magazine, ca urmare a achizitiei lantului Tel Sim GSM, au anuntat oficiali ai Germanos.
Germanos cumpara reteaua Tel Sim GSM, ajungand la 174 de magazine

Lantul de retail si distributie de telefoane mobile si accesorii Tel Sim GSM are 19 magazine in 18 orase, inclusiv in Bucuresti, Iasi, Oradea si Craiova. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Germanos Romania a fost achizitionata in urma cu un an de zile de operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania.

Tel Sim a inregistrat in 2006 afaceri de 2,09 mil. euro si a realizat un profit de 6.000 de euro, conform datelor furnizate de Ministerului de Finante. Compania a fost infiintata in 2001.

La jumatatea lui 2007, reteaua de magazine Germanos din Romania numara 150 de unitati, fata de 174 in prezent, dupa preluarea Tel Sim. Retailerul are in plan sa incheie 2007 cu o retea de 200 de magazine.

„Credem ca reteaua Tel Sim GSM vine in completarea strategiei noastre privind viitorul Germanos in Romania. Prin aceasta achizitie, ne apropiem din ce in ce mai mult de obiectivul stabilit la inceputul lui 2007, un numar de 200 de magazine pana la sfarsitul anului”, a spus Dimitris Blatsios, director general Germanos Telecom Romania.

In primele noua luni, reteaua Germanos a vandut de cinci ori mai multe abonamente ale operatorului de telefonie mobila Cosmote fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru serviciile prepaid, vanzarile s-au dublat.

Pe piata distributiei de terminale GSM, principalii competitori ai Germanos Romania sunt GlobalNet, Internity, EuroGSM si Dasimpex.