- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

HP isi revizuieste in scadere vanzarile pentru 2011

23 Feb, 10:50 • Redactia DailyBusiness
Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de computere din lume, si-a revizuit in scadere estimarile privind vanzarile pe 2011, de la 133,5 miliarde de dolari la 131,5 miliare de dolari, din cauza scaderii cererii pe piata PC-urilor si a unei cresteri sub asteptari pe partea diviziei serviciilor IT, relateaza Bloomberg.
HP isi revizuieste in scadere vanzarile pentru 2011

Revizuirea estimarilor a fost determinata si de rezultatele HP pe primul trimestru fiscal, incheiat la 31 ianuarie 2011. In acest interval producatorul a inregistrat vanzari de 32,3 miliarde de dolari, in urcare cu 3,8%, dar sub estimarile de 33 miliarde de dolari de la inceputul trimestrului.

In perioada analizata, HP a afisat un profit net de 2,6 miliarde de dolari, in crestere cu 16% fata de primul trimestru fiscal al anului anterior.

De asemenea, afacerile celui mai mare producator de computere din lume au fost afectate de evolutia pietelor de profil din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, unde ritmul redresarii economice a fost mai scazut decat preconizau oficialii HP. Aceste regiuni genereaza o treime din veniturile companiei.

In perioada noiembrie-decembrie, vanzarile de PC-uri ale HP au scazut cu 12%, in timp ce veniturile diviziei de servicii IT s-au redus cu 2%, fata de aceeasi perioada a anului fiscal anterior, potrivit sursei mentionate.