Internet/New Media

Huawei infiinteaza un centru regional la Bucuresti

23 Nov, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Compania chineza de telecomunicatii Huawei va investi in programe de cercetare si educatie in Romania, urmand sa infiinteze si un centru regional la Bucuresti, a anuntat, vineri, premierul Victor Ponta.
Huawei infiinteaza un centru regional la Bucuresti

Guvernul a aprobat, miercuri, un Memorandum de intelegere cu Huawei Technologies Co. Ltd., care prevede acordarea de catre Guvernul Romaniei a „suportului necesar pentru extinderea activitatilor comerciale ale Huawei, dar si angajamentul Huawei pentru investitii locale in viitor”.

Solicitat sa precizeze ce fel de ajutor va fi acordat companiei chineze, premierul Ponta a declarat ca memorandumul va fi facut public.”Da, o sa publicam memorandumul. Este vorba despre investitii in cercetare si educatie, programe de cercetare si educatie, inclusiv un centru regional la Bucuresti”, a explicat Ponta, potrivit Mediafax.

Huawei a depasit LG, urcand pe locul al treilea in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri, cu 12,7 milioane de smartphone-uri livrate in trimestrul al treilea, in crestere cu 67%.