Internet/New Media

Huawei lanseaza smartphone-ul P8

16 Apr, 13:11 • Redactia DailyBusiness
Huawei a lansat joi smartphone-ul Huawei P8, care se remarca in special prin caracteristicile camerei foto.
Huawei lanseaza smartphone-ul P8

Noul model este dotat cu un procesor Kirin 930 octa-core, are un design metalic unibody, este dual-sim, iar camera foto principala de 13MP, cu cel mai bun stabilizator optic al imaginii din industrie, de pana la 1,2°, integreaza primul senzor RGBW in patru culori. 

Printre caracteristicile noului telefon se numara:

Telefonul are o grosime de doar 6,4 mm, este dual SIM si functioneaza in retele 4G (in cazul in care aceasta optiune de date este disponibila). 
In interior, noul procesor Kirin 930 Octa-Core 64-bit livreaza cu aproximativ 20% mai multa performanta in comparatie cu alte telefoane, cu un nivel similar in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. 
Partea din spate este construita din otel.
Procesul de invelire multipla, de dimensiuni nano, a permis conectarea marginii subtiri de 1,5 mm cu unul din cele mai mari ecrane din industrie. 

Prin apasarea de doua ori a ecranului, sau prin cea indelungata, se poate realiza o captura de ecran, in timp ce desenarea unui cerc pe ecran captureaza repede continutul dinauntrul acestuia. In plus, functia „Search phone by voice” le permite utilizatorilor sa isi gaseasca telefonul ratacit, care va raspunde prin difuzorul sau pentru a fi identificat. 

In spatii cu un nivel al zgomotului crescut, utilizatorii pot creste volumul pana la 58% peste nivelul normal. Intr-un mediu in care bate vantul, smartphone-ul poate elimina 90% din sunetul vantului, cand sunt utilizate casti sau o casca cu un singur microfon. In plus, functionalitatea Super hands-free suporta apeluri hands-free de inalta-calitate pe o raza de 2 metri, in timp ce chipset-ul audio integrat permite dublarea volumului muzicii, mentinand aceeasi calitate a sunetului. 

Luand in considerare nevoile actuale ale utilizatorilor, Huawei P8 ofera diverse solutii inteligente: 

• Pentru utilizatorii de cartele SIM 4G, device-ul integreaza dual 4G SIM cu doua sloturi flexibile pentru cartela, care suporta orice format de cartela SIM. 
• Odata ce telefonul a identificat si s-a conectat cu un device Bluetooth, precum Huawei TalkBand B2, acesta poate fi deblocat automat fara a introduce o parola. 
• Oferind performanta si in cazul activarii roaming-ului, optimizat pentru 4G, P8 se conecteaza la retelele din roaming de aproximativ trei ori mai repede, in comparatie cu telefoanele obisnuite. 
• Cu un ecran optional E-ink, amplasat pe spatele telefonului, se poate face trecerea la functionalitatea unui eBook in cateva secunde.

Caracteristicile camerei foto:

• Cel mai bun Stabilizator optic al Imaginii din industrie, de pana la 1,2°, permitand realizarea unor fotografii si clipuri video de inalta calitate si anuland tremurul camerei, astfel ca imaginile obtinute sunt perfect clare.
• Primul senzor RGBW in patru culori din lume : creste luminozitatea cu 32% in situatiile cu un contrast ridicat si o reduce cu 78% in mediile cu luminozitate redusa.
• Procesor al imaginii la nivelul unui DSLR: permite reducerea zgomotului in momentul fotografierii, oferind o detectare inteligenta a mediilor cu un contrast inalt. 
• Patru moduri pentru obtinerea unor fotografii la calitate profesionala in conditii de iluminare scazuta le ofera utilizatorilor acces la o fotografie virtuala si la un studio video pentru a-si pune in valoare inspiratia artistica.

Telefonul va fi disponibil in patru optiuni de culoare (argintiu, auriu, negru si gri )si in doua versiuni: versiunea premium si versiunea standard, iar acestea vor fi disponibile initial in peste 30 de tari, inclusiv China, Columbia, Franta, Germania, Mexic, Spania, Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite si Anglia. Ulterior, smartphone-ul va fi disponibil si pe alte piete. 

In 2014, Huawei s-a clasat pe locul al treilea in livrarea de smartphone-uri la nivel global.