- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Noile reguli privind Internetul de mare viteza ar putea costa economia SUA peste 62 mld. $ anual

17 Jun, 11:39 • Redactia DailyBusiness
Noul regulament referitor la furnizorii de servicii de Internet de mare viteza propus de catre guvernul SUA ar putea costa economia cel putin la 62 miliarde dolari anual, in urmatorii cinci ani si sa elimine 502.000 de locuri de munca, potrivit unui studiu publicat de New York University Law School, scrie businessweek.com.
Noile reguli privind Internetul de mare viteza ar putea costa economia SUA peste 62 mld. $ anual

Raportul estimeaza ca furnizorii de banda larga si industriile conexe pot reduce investitiile cu 10% – 30%, in 2010 – 2015, ca raspuns la reglementarile suplimentare.

La o scadere de 30%, economia ar avea o pierdere de 80 miliarde de dolari, potrivit lui Charles Davidson, director al scolii de drept Advanced Communications Law & Policy Institute, care a lansat raportul pe 16 iunie.

„O diminuare a investitiilor de catre societatile mari de infrastructura va reduce capacitatea retelei, serviciile noi si investitiile in ecosistem”, a spus Bret Swanson, co-autorul studiului.

Pe 17 iunie, Comisia Federala de Comunicatii (FCC) va vota public propunerea presedintelui Julius Genachowski de a da institutiei o mai mare autoritate asupra furnizorilor de servicii de banda larga, cum ar fi Comcast, Verizon Communications si AT&T.