- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

O femeie din Minnesota, obligata sa plateasca 1,5 mil. $ pentru piratarea a 24 de melodii

05 Nov, 12:58 • Redactia DailyBusiness
Jammie Thomas-Rasset din Minnesota trebuie sa plateasca companiei de discuri Capitol Records suma de 1,5 mil. dolari, dupa ce a piratat 24 de melodii in 2006, potrivit unei decizii pronuntate de un tribunal american, scrie Yahoo Music.
O femeie din Minnesota, obligata sa plateasca 1,5 mil. $ pentru piratarea a 24 de melodii

Cu alte cuvinte, ea trebuie sa plateasca 62.500 dolari pentru fiecare melodie descarcata ilegal, ceea ce inseamna o amenda foarte mare, tinand cont ca cele 24 de melodii pot fi downloadate de pe iTunes cu doar 24 dolari.

Acesta nu este insa primul proces in care femeia din Minnesota este acuzata de downloadarea ilegala de melodii, ea fiind implicata in inca doua procese de acest gen.

Din cauza acestor procese, JammieThomas-Rasset a devenit simbolul luptei companiilor de discuri cu cei care pirateaza melodii.

In primul sau proces din 2007, instanta a decis ca aceasta sa plateasca 222.000 dolari pentru incalcarea drepturilor de autor a peste 1.700 de melodii apartinand unor nume precum Green Day, Aerosmith si Richard Marx. Nemultumita de sentinta si argumentand ca nu ea a fost persoana care descarcat ilegal acele melodii, aceasta a facut recurs. La judecarea recursului in 2009, instanta a dat insa o sentinta si mai drastica, obligand-o pe aceasta la plata unei sume de 1,92 mil. dolari.

Totusi, un judecator american a revenit asupra acestei sentinte la inceputul acestui an, catalagand-o socanta si nedreapta. Desi suma de plata a fost redusa la 54.000 dolari, adica la 2.250 dolari/melodie, femeia din Minnesota nu a fost de acord nici cu aceasta sentinta si a inaintat din nou recurs.