- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ofertele pentru licentele de televiziune digitala vor fi depuse pana la 19 august

15 Jun, 09:29 • Redactia DailyBusiness
Ofertele pentru cele doua licente (multiplexe) care vor permite furnizarea de servicii de televiziune digitala vor fi depuse pana la 19 august, iar castigatorii vor fi desemnati la 20 septembrie, pentru primul multiplex, respectiv la 30 septembrie, pentru al doilea, a anuntat, luni, ANCOM.
Ofertele pentru licentele de televiziune digitala vor fi depuse pana la 19 august

„Dupa finalizarea consultarii publice, ANCOM isi propune sa puna in vanzare caietul de sarcini incepand cu 1 iulie, sa primeasca ofertele pana la 19 august si sa desemneze castigatorii licitatiilor la 20 septembrie pentru primul multiplex si la data de 30 septembrie pentru cel de-al doilea. Licentele se vor acorda pentru o perioada de 10 ani”, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), citat de Mediafax.

ANCOM prezentat, luni, spre consultare publica, caietele de sarcini pentru procedurile de selectie comparativa de acordare a licentelor de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru in vederea operarii primelor doua multiplexe de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei.

Prin intermediul primului multiplex se va asigura cel putin transmisia programelor publice de televiziune furnizate de Societatea Romana de Televiziune, TVR1 si TVR2. Persoanele interesate pot depune oferte pentru ambele proceduri de selectie organizate de ANCOM si pot obtine ambele licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru.

Pentru a participa la selectie, ofertantii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii minime de participare.

Astfel, ofertantul trebuie sa fie persoana juridica romana sau straina, activitatile sale comerciale sa nu fie in stare de insolventa, lichidare sau suspendate, sa nu aiba niciun fel de obligatii de plata a tarifelor catre ANCOM, sa-si fi indeplinit obligatiile exigibile de plata la bugetul de stat, bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, a impozitelor, taxelor, contributiilor si altor venituri si sa aiba o medie a cifrelor de afaceri aferente ultimilor trei ani de cel putin 50 milioane de euro.

Ofertele vor fi evaluate in functie de fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta (41 de puncte), sprijinirea procesului de switchover (25 de puncte), capacitatea financiara (18 puncte) si fezabilitatea tehnica si acoperirea (16 puncte).

Fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta vor fi punctate in functie de planul de marketing si de promovare a serviciilor, de intentia de a furniza EPG (Electronic Programme Guide) si servicii suplimentare interactive, de termenul de lansare comerciala, de vechimea continua in operarea retelelor publice de comunicatii electronice digitale pe suport radio, de specializarea in domeniul operarii retelelor publice de comunicatii electronice pentru televiziune analogica si DVB-T sau de cifra de afaceri cumulata din furnizarea de servicii de comunicatii electronice pe ultimii trei ani.

In ceea ce priveste termenul de lansare comerciala, ANCOM va acorda punctaj maxim pentru lansarea serviciilor intr-un termen mai mic de 90 de zile de la data acordarii licentei.

Acoperirea cu servicii de televiziune digitala terestra se va face in patru faze, cu respectarea urmatoarelor termene: 30 iunie 2011 ? acoperirea a cel putin 60% din populatie si 50% din teritoriu (prima faza a dezvoltarii), 31 decembrie 2011 – acoperirea a cel putin 80% din populatie si 70% din teritoriu (a doua faza), 30 iunie 2012 – acoperirea a cel putin 90% din populatie si 80% din teritoriu (a treia faza) si 17 iunie 2015 – acoperirea a cel putin 95% din populatie (a patra faza).

Pentru fiecare faza ofertantii vor face cate un angajament cu privire la numarul de emitatoare instalate, lista alocarilor implementate, cu evidentierea localitatilor acoperite, procentajul de populatie si teritoriu acoperite.