Internet/New Media

Orange lanseaza a doua editie Fast SuperCoders, ateliere de initiere in programare pentru copii

13 Apr, 12:54 • Redactia DailyBusiness
Orange continuă, și în acest an, seria evenimentelor găzduite de Orange smart shop, lansând cea de-a doua ediție a atelierelor de inițiere în programare pentru copii, Fast SuperCoders.
Orange lanseaza a doua editie Fast SuperCoders, ateliere de initiere in programare pentru copii

Lansat anul trecut în cadrul platformei Tech a Break, Fast SuperCoders, atelierul de programare dedicat copiilor cu vârste între 10 și 13 ani, îi va ajuta pe cei mici să învețe bazele programării prin joacă.

Pe tot parcursul atelierului, copiii vor dezvolta programe, jocuri sau povești interactive și vor primi recomandări pentru a-și continua activitatea acasă dar și pentru a obține certificatul de absolvire nivel 2 pentru micii programatori.

Începând de astăzi, părinții îi pot înscrie pe cei mici la atelierele ce vor avea loc în Orange smart shop-urile din 12 orașe ale țării, în perioada 18 aprilie – 7 mai. Atelierele se vor desfășura în Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, București (Orange smart shop Park Lake și Europe House), Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Suceava.Calendarul atelierelor Fast SuperCoders este disponibil pe pagina dedicată din platformă, iar înscrierile se fac, în limita locurilor disponibile, în Orange smart shop-uri sau completând un formular.  

Platforma Tech a Break se adresează tuturor celor care doresc să intre în contact cu noile tehnologii și care doresc să își dezvolte competențele digitale.

Atelierele de educație digitală Fast SuperCoders au adunat, în 2017, peste 200 de copii participanți care au învățat bazele programării prin joacă. Pe baza cunoștințelor dobândite la ateliere, cei mici au participat în toamna anului 2017 și la concursul național SuperCoders Coding Competition, câștigând un loc în Academia Online SuperCoders astfel încât să își aprofundeze cunoștințele de programare în limbajul Python.