Internet/New Media

Orange Romania isi incetineste declinul: Venituri cu doar 2% mai mici in T3

28 Oct, 13:54 • Redactia DailyBusiness
Veniturile Orange Romania au scazut cu 2% in cel de-al treilea trimestru al anului, incetinindu-si ritmul de declin dupa ce au scazut cu 4,9% in trimestrul precedent si cu 6,3% in primul trimestru, potrivit raportului financiar publicat pe site-ul companiei mama France Telecom.
Orange Romania isi incetineste declinul: Venituri cu doar 2% mai mici in T3

Astfel, operatorul a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului venituri de 241 milioane de euro, dupa ce in perioada similara a anului trecut [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/orange-romania-venituri-in-scadere-cu-8-7-pe-trimestrul-trei-numarul-de-clienti-s-a-redus-51450/]realiza[/url] venituri de 246 milioane de euro.

In primele trei trimestre ale anului, Orange Romania a inregistrat venituri de 698 milioane de euro.

La nivel de grup, France Telecom a inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului venituri de 33,8 miliarde de euro, cu 0,1% mai mari decat in perioada similara din anul trecut.

Compania a inregistrat in intervalul mentionat un profit operational (EBITDA) de 11,6 miliarde de euro, marja de profitabilitate scazand cu 1,4% fata de 2010.

Raportul integral poate fi consultat [url=http://www.orange.com/en_EN/press/press_releases/att00021108/PR_FT_Q3_results_271011_EN.pdf]pe site-ul France Telecom[/url].

Piata telecom din Romania se confrunta in ultima vreme cu o perioada de declin. Potrivit [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/piata-telecom-scadere-de-6-6-in-2010-cum-ii-ajuta-ancom-pe-operatori-sa-depaseasca-criza-68203/]datelor furnizate luna trecuta de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii[/url], piata de comunicatii electronice s-a ridicat in 2010 la 15,3 miliarde de lei (3,63 miliarde de euro), in scadere cu 6,6% fata de valoarea din anul precedent.

Din totalul de 15,3 miliarde de lei – venituri inregistrate din retele si servicii de comunicatii electronice, cea mai mare scadere a fost inregistrata de veniturile din furnizarea de servicii de telefonie la puncte fixe (-12,4%), urmata de veniturile din furnizarea de servicii de comunicatii electronice prin intermediul unor retele publice mobile terestre (-11,4%) si de veniturile din furnizarea de servicii de linii inchiriate (-10,7%).