Internet/New Media

Orange Romania, obligata sa plateasca 22 mil. lei dealer-ului Fonomat

04 Jul, 16:40 • traian.badulescu
Operatorul de telecomunicatii Orange Romania este obligat sa plateasca suma de 22,47 mil. lei dealer-ului de telefoane Fonomat, potrivit unei decizii din 2 iulie a Tribunalului Bucuresti.
Orange Romania, obligata sa plateasca 22 mil. lei dealer-ului Fonomat

„Obliga parata la plata sumei de
22.473.832,45 lei reprezentand indemnizatia datorata in temeiul
art.22 din Legea nr.509/2002 privind agentii comerciali permanenti”,
se mentioneaza in solutia pronuntata de instanta.

De asemenea, Orange Romania este
obligata la plata unor cheltuieli de judecata de 246.000 lei, se mai arata in sentinta.

Orange Romania are dreptul de a formula apel în termen
de 15 zile de la comunicarea sentintei.

Dosarul prin care Fonomat a dat in judecata Orange Romania a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 27 aprilie 2010, dupa ce operatorul telecom a pus punct parteneriatului cu retailerul.

Operatorul telecom Orange Romania anunta in aprilie 2010 ca nu a mai prelungit contractul cu unul dintre cei mai mari parteneri ai sai, Fonomat, care avea 167 de magazine. Oficialii Orange au motivat decizia spunand ca vor se se „concentreze asupra eficientei si performantei propriei retele de magazine”.

Contractul cu Fonomat s-a incheiat la finalul lunii martie 2010, cand au expirat cei trei ani cat stipula actul de parteneriat dintre cele doua companii. Oficialii Orange au anuntat ca vor dezvolta in continuare reteaua de distributie prin magazine proprii (Orange shop), magazine in regim de franciza (Orange store) si pe baza parteneriatelor cu lanturile de retail Euro GSM, cel mai mare partener al Orange, si Say.

Ulterior, in iunie 2010, reteaua de retail GSM Fonomat, care detinea atunci un lant de 166 de magazine, anunta ca va incepe „in cel mai scurt timp” sa comercializeze in mod exclusiv produsele si serviciile operatorului telecom Vodafone, dupa ce in aprilie 2010 Orange a pus punct parteneriatului cu retailerul.