Internet/New Media

Primul smartphone LG de tip modular, disponibil pe piata din Romania

29 Apr, 09:08 • Redactia DailyBusiness
LG Electronics (LG) anunță lansarea pe piața din România a mult așteptatului smartphone modular, LG G5, care va fi disponibil la toți operatorii și la retailerii electro-it începând cu această dată.
Primul smartphone LG de tip modular, disponibil pe piata din Romania

LG G5 vine împreună cu un set de accesorii inovatoare, mai multe dispozitive care pot transforma LG G5 într-un aparat de fotografiat digital, un player Hi-Fi sau chiar mai mult. 

Următoarele dispozitive asociate LG G5, denumite Prieteni, vor fi disponibile pe piața din România: LG Cam Plus, LG 360 Cam, LG 360 VR și LG Hi Fi Plus.

LG CAM Plus
este o cameră versatilă, care poate fi atașată prin fanta bateriei pentru a oferi o prindere confortabilă și control convenabil ca în cazul unei camere individuale. LG CAM Plus are buton de power, înregistrare, zoom, display LED și mâner confortabil. Acesta oferă, de asemenea, auto-focus intuitiv și blocarea expunerii, caracteristici găsite de obicei doar pe anumite camere foto digitale. Când este atașată la LG G5, aceasta oferă o capacitate suplimentară de 1,200mAh a bateriei, pentru a permite folosirea ei o perioadă mult mai îndelungată.

LG 360 VR
este un dispozitiv de realitate virtuală care poate fi conectat cu G5 printr-un cablu dedicat, pentru a simula o vizionare pe un TV de 130 inci la o distanță de 2 metri. Spre deosebire de alte dispozitive VR, care necesită ca un smartphone să fie introdus în dispozitiv, LG 360 VR are doar 118 g, reprezintând o treime din greutatea altor dispozitive VR, și are o rezoluție de 639 ppi. Dispozitivul este compatibil cu imaginile și clipurile video realizate la 360 grade cu ajutorul LG 360 CAM, precum și orice conținut realizat pentru Google Cardboard.

LG 360 CAM
este un aparat foto compact cu unghi de 360 de grade, cu două camere de 13 MP cu unghi larg de 200 de grade, baterie 1,200mAh și memorie internă 4GB, care poate fi suplimentată de un card microSD. LG CAM 360 poate fi conectat cu ușurință la LG G5, permițând utilizatorilor să creeze cu ușurință conținut de 360 de grade. LG 360 poate realiza video în format 2K și canale de înregistrare de tip surround 5.1 cu trei microfoane, pentru a ajuta utilizatorii sa creeze conținut de calitate de 360 de grade.

Datorită parteneriatului cu Google, imaginile realizate cu 360 CAM pot fi încărcate pe Street View și YouTube 360, adăugând satisfacția de a share-ui conținut creativ. Imaginile vor fi, de asemenea, disponibile pentru vizualizare pe LG 360 VR sau alte smartphone-uri sau dispozitive care suportă conținut 360 de grade.

LG HiFi Plus
cu redare B&O Play este un player audio Hi-Fi DAC inovativ, portabil, dezvoltat în colaborare cu B&O Play pentru a satisface nevoile celor care caută să se bucure de o calitate a sunetului la cele mai înalte standarde. El poate fi atașat prin fanta bateriei pentru o experiență audio la calitate superioară B&O.

LG G5 este conceput pentru a oferi utilizatorilor o experiență de utilizare aliniată stilului de viață contemporan, precum un procesor puternic, dar eficient, Qualcomm Snapdragon 820, care oferă funcții avansate precum performanță pe 64 de biți, procesor grafic Adreno 530, DSP Hexagon cu consum redus de energie, precum și procesoare de semnal al imaginii Qualcomm Spectraâ„¢ 14-bit, proiectat pentru a oferi imagini de înaltă rezoluție și calitate DSLR, dar și economie de energie.

LG G5 este echipat cu aptX HD, un codec îmbunătățit care este compatibil cu sunet pe 24 de biți prin Bluetooth, livrând astfel un sunet bogat și clar printr-o conexiune fără fir și fără nici un fel de pierderi.

LG G5 dispune de Qualcomm Quick Charge 3.0 pentru o încărcare extraordinar de rapidă. Prin aplicarea unui algoritm inteligent, Quick Charge 3.0 este cu 27% mai rapid și cu 45 % mai eficient decât generația precedentă.
LG G5 dispune de o viață a bateriei excelentă, datorită tehnologiei Low Power Location Estimation. Această soluție îmbunătățește eficiența bateriei cu până la 41.9% prin îmbunătățirea consumului de energie a aplicațiilor care folosesc serviciile de localizare.

Specificații cheie:

● Chipset: Procesor Qualcomm® Snapdragonâ„¢ 820 Processor

● Ecran: 5,3 inci, Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440 / 554ppi)

● Memorie: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (până la 2TB)

● Cameră: Principală: Standard 16MP, Wide 8MP / Frontală: 8MP

● Baterie: 2,800mAh (detașabilă)

● OS: Android 6.0 Marshmallow

● Dimensiuni: 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm

● Greutate: 159g

● Rețea: LTE / 3G / 2G

● Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Tip-C 2.0 (compatibil 3.0) / NFC / Bluetooth 4.2

● Culori: / Titan / Silver

Pe piața din România, LG G5 va fi disponibil la un preț începând cu 3099 lei, la toți operatorii și la retailerii electro-it.