Internet/New Media

SAP anunta integrarea aplicatiilor sale cu Google Drive si Google Apps

12 May, 17:32 • Redactia DailyBusiness
SAP SE (NYSE: SAP), jucator mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, a anuntat un nou parteneriat cu Google. In urma acestei colaborari, aplicatiile oferite de SAP vor fi integrate cu aplicatiile dezvoltate de Google pe zona solutiilor de business, mobilitate si analytics, astfel incat angajatii sa poata lucra mult mai simplu si colaborativ, inclusiv de pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android.
SAP anunta integrarea aplicatiilor sale cu Google Drive si Google Apps

In cadrul parteneriatului cu Google, solutia SAP Lumira – o solutie din categoria Business Analytics, va permite clientilor sa acceseze, sa transforme si sa integreze documentele Google Sheets cu datele companiei, putand astfel sa creeze o serie de analize in forma tabelara sau grafica si sa anticipeze schimbarile din business. 

„Dorim sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a stoca documentele create in SAP ca fisiere native Google Docs, astfel incat ei sa poata continua colaborarea in cadrul echipelor in timp real si de pe orice dispozitiv. Acest nivel de integrare va pune la dispozitia tuturor date analitice intuitive”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

Solutia SuccessFactors pentru Managementul Capitalului Uman (HCM) va fi, de asemenea, integrata cu Google Drive, fapt ce le va oferi utilizatorilor beneficii in lucrul cu anuminte documente de HR. Astfel, specialistii in recrutare vor putea crea rapid oferte de munca, le vor putea personaliza si vor putea comunica direct cu candidatii, acestia din urma putand aplica pentru un loc de munca direct de pe dispozitivul mobil, prin trimiterea CV-ului salvat in Google Drive.

In ceea ce priveste integrarea cu Google Apps, scopul acesteia este de a le permite angajatilor sa transfere simplu si rapid date intre aplicatiile SAP si Google, sa realizeze modificari in aplicatiile SAP prin intermediul Google Apps si sa utilizeze serviciile Google direct din aplicatiile SAP.

„Viziunea noastra este de a creste si a optimiza productivitatea angajatilor cu ajutorul serviciilor Google Apps utilizate in cadrul interfetei SAP Fiori. De exemplu, clientii vor putea salva un document in Google Drive direct din SAP Fiori si vor putea sa faca modificari in sistemul SAP din Google Apps – cum ar fi planificarea concediului de odihna direct din Google Calendar”, a adaugat Bill McDermott.

La inceputul acestui an, SAP si Google au mai semnat un parteneriat pentru dezvoltarea solutiei Androidâ„¢ for Work, care permite angajatilor sa utilizeze in siguranta la locul de munca dispozitivele mobile personale cu sistem Android si ajuta managerii de IT si dezvoltatorii sa gestioneze si sa securizeze dispozitivele, aplicatiile si continutul mobil din peisajul Android, sustinand totodata si dezvoltarea de aplicatii standard.