- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Skype are un nou sediu. Cum au fost combinate designul avangardist si tehnologia (Foto)

13 Sep, 11:05 • Redactia DailyBusiness
Compania Skype are un nou sediu pentru birouri in Stockholm, amplasat in cadrul fabricii de bere Munchen, parte a unui complex industrial cu cladiri din caramida rosie datand din secolul al XIX-lea.
Skype are un nou sediu. Cum au fost combinate designul avangardist si tehnologia (Foto)

Noile birouri au fost proiectate de compania de arhitectura pS Arkitektur. Spatiile au fost transformate pentru pentru a gazdui o serie de birouri, sali de conferinta, zone de intalnire si socializare, potrivit site-ului de specialitate worldarchitecturenews.com.

Oficialii Skype au fost consultati de echipa de arhitecti in identificarea si personalizarea acestei locatii  pentru cei aproape 100 de angajati.

Formele triunghiulare si romboidale inserate in modelul mochetei si designul spatiilor de lucru, a meselor si a zonei de bar au la baza conceptul unei retele cu noduri de legatura.

Formele rotunde si colorate intens ale mobilierului sunt o reinterpretare a modelelor grafice folosite de Skype.

Profilul companiei – dezvoltarea produselor de comunicatie audio – video a fost redat subliniata prin instalarea unui tapet al carui model sugereaza un amalgam de fire, cabluri si casti, aranjate diferit in fiecare camera.

Sediul a fost echipat cu tehnologie de ultima generatie si cu acustica performanta, prin inserarea pe pereti a materialelor cu proprietati fono-absorbante.