Internet/New Media

Solutiile Deutsche Telekom pentru orase inteligente: Aplicatia care identifica si rezerva spatii de parcare

20 Nov, 16:10 • Redactia DailyBusiness
Deutsche Telekom a lansat recent studiul „Orase conectate" in cadrul Smart City Expo World Congress din Barcelona (17 -19 noiembrie).
Solutiile Deutsche Telekom pentru orase inteligente: Aplicatia care identifica si rezerva spatii de parcare

Grupul Deutsche Telekom a prezentat solutii relevante de tip smart city implementate in Ungaria, Croatia, Cehia, concentrandu-se asupra unor solutii inteligente pentru sistemele de transport, solutii de e-mobility si iluminat stradal inteligent.

La nivel national, Telekom Romania dezvolta cateva proiecte-pilot pentru solutii de tip smart city, aflate in diverse faze de implementare.

In plus, de la inceputul acestui an, Telekom Romania a pus in functiune in Timisoara, in parteneriat cu Smart Sun Solutions, un copac digital – un incarcator solar pentru dispozitive mobile, care include si conexiune Wi-Fi la Internet.

De asemenea, in faza de testare beta se afla solutia Managed Wi-Fi, cu componente de data analytics, adecvata spatiilor publice.

Mai mult, in perioada urmatoare, Telekom Romania va adauga in portofoliul sau Parking PLUS, o solutie de parcare inteligenta care identifica in timp real cele mai apropiate spatii de parcare disponibile si care pot fi rezervate si platite de pe mobil.

Parking PLUS a fost solutia castigatoare a editiei din acest an a competitiei internationale Business Wall of Fame, derulata de Deutsche Telekom in cateva tari din cadrul grupului. 

Solutiile pentru orasele inteligente se bazeaza pe servicii de tip Internet of Things, care sunt dezvoltate, in cea mai mare parte, pe baza unor solutii M2M (machine-to-machine).

In portofoliul Telekom Romania sunt disponibile solutii precum cea pentru managementul flotelor de autovehicule, dispecerat online pentru taxiuri, portal M2M, solutie E2E (end-to-end) pentru gestionarea de la distanta a automatelor, alte solutii urmand sa fie lansate in perioada urmatoare.