- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Speech Jammer. Arma care te face sa iti pierzi mintile

20 Jul, 16:31 • Redactia DailyBusiness
Inventatorii japonezi Kazutaka Kurihara si Koji Tsukada au dezvoltat proiectul unei arme non-letale care foloseste lasere, microfoane si un sistem de boxe unidirectionale pentru a-si supune victima la un adevarat supliciu psihic.
Speech Jammer. Arma care te face sa iti pierzi mintile

Arma, botezata Speech Jammer permite utilizatorilor sa capteze sunetele de la o distanta de cateva sute de metri si sa le transmita amplificate inapoi la un interval de 0.2 secunde. Pentru a-si amplifica efectul, foloseste o boxa unidirectionala care ghideaza sunetul cu ajutorul laserului.“Ganditi-va la senzatia unui sunet atat de puternic incat nu il puteti suporta si care vine de nicaieri”, spune Tsukada, citat de technologyreview.

Potrivit dezvoltatorilor, arma transmite sunete la distanta si il face practic pe cel vizat sa isi piarda mintile din cauza zgomotului si sa devina inofensiv.Arma ar urma sa fie folosita de fortele de ordine pentru calmarea manifestantilor sau a suporterilor. O varianta speciala urmeaza a fi dezvoltata pentru armata. Cu ajutorul sunetului unidirectional, practic niciun adversar nu ii va putea sta in fata fara sa poarte casti speciale.