- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Studiu: 90% dintre cei care folosesc tehnologiile de colaborare video economisesc cel putin doua ore pe saptamana

11 Oct, 13:38 • Redactia DailyBusiness
Beneficiile teleprezentei si conferintelor video trec dincolo de reducerile de costuri si de calatorii, contribuind, de asemenea, la imbunatatirea colaborarii intragrup sau la economisirea de timp alocat sarcinilor de serviciu, arata un studiu prezentat de Cisco si realizat de Ipsos Mori in 12 tari.
Studiu: 90% dintre cei care folosesc tehnologiile de colaborare video economisesc cel putin doua ore pe saptamana

Astfel, 90% dintre cei care au participat la studiu considera ca tehnologiile video de colaborare economisesc cel putin doua ore de timp de lucru in fiecare saptamana, in timp ce o treime din respondenti estimeaza ca economisesc pana la o zi intreaga, sapte ore sau mai mult, pe saptamana.

Printre alte plusuri ale acestor tehnologii se numara cresterea avantajului competitive (indicat de 73% dintre respondatii care utilizeaza tehnologiile), apropierea dintre oameni(71%), precum si imbunatatirea echilibrului dintre serviciu si viata persoanala (70%).

Toti respondentii, atat utilizatorii cat si cei care nu utilizeaza aceste tehnologii, sunt de acord cu ideea conform careia colaborarea video sporeste experienta de comunicare atunci cand ei lucreaza de acasa (68%), ajuta la continuarea activitatii daca aceasta este intrerupta (67%), imbunatateste colaborarea intre grupuri (67%), reduce confuzia (67%) si proiecteaza o imagine futurista asupra organizatiei (64%).

Sondajul a fost realizat online, in lunile mai -iunie 2010, si au participat 500 de angajati din fiecare din urmatoarele piete cheie: Statele Unite, Australia, China, Rusia, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Olanda, Norvegia, Suedia si Danemarca. Participantii la studiu peste 18 ani, lucreaza cu norma intreaga sau jumatate de norma, au cel putin o conferinta pe probleme de serviciu pe saptamana si lucreaza intr-o organizatie cu cel putin 250 de angajati in intreaga lume.