Internet/New Media

Swatch lanseaza in curand un smartwatch, pentru a concura cu Apple

06 Feb, 10:08 • Redactia DailyBusiness
Swatch Group intentioneaza sa puna in vanzare in urmatoarele trei luni un smartwatch care va comunica prin Internet si care ar putea concura cu Apple Watch, a carui lansare este prevazuta sa aiba loc in luna aprilie.
Swatch lanseaza in curand un smartwatch, pentru a concura cu Apple

„Ceasul inteligent al Swatch va putea comunica prin intermediul Internetului”, a declarat directorul general al companiei elvetiene, Nick Hayek, citat de Bloomberg. El a adaugat ca utilizatorii vor putea face plati mobile prin intermediul acestui dispozitiv, care va functiona cu softuri Windows si Android, noteaza Mediafax.

Piata pentru astfel de ceasuri, care permit efectuarea de convorbiri telefonice si comunicatii de date, va atinge probabil 10 miliarde de dolari in 2018, au estimat analistii Citigroup anul trecut, jumatate din piata fiind reprezentata de utilizatorii traditionali de ceasuri care fac trecerea la dispozitivele inteligente.

Swatch a acumulat in ultimele decenii experienta in dezvoltarea de tehnologie care poate fi inclusa intr-un smartwatch, cum ar fi bateriile cu durata mare de functionare, atat de subtiri incat pot fi indoite.

Marca Tissot a Swatch fabrica ceasuri cu ecrane tactile inca din 1999, iar in prezent acestea includ altimetru, busola si senzori pentru inregistrarea scufundarilor.