Internet/New Media

Telekom Romania vinde 3 proprietati din centrul Capitalei cu minim 21,6 mil. euro

24 Sep, 13:25 • Redactia DailyBusiness
Telekom Romania Communications SA scoate la vanzare 3 proprietati din centrul Bucurestiului, si anume: Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo, avand un pret de pornire de 21,6 milioane de euro.
Telekom Romania vinde 3 proprietati din centrul Capitalei cu minim 21,6 mil. euro

Pachetul de proprietati format din Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si terenul din Matei Millo este scos la vanzare ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare.

Valoarea de piata a pachetului este la nivelul altor proprietati similare ca dimensiune si relevanta si a fost stabilita de evaluatori independenti. Tranzactia va fi derulata prin intermediul unei licitatii, iar castigatorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasa oferta atat in ceea ce priveste pretul, cat si alte conditii relevante in context.

Pentru a participa in licitatie, entitatile interesate trebuie sa furnizeze o scrisoare de garantie si sa depuna ofertele pana la data de 20 octombrie 2014. Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications S.A. va urma toti pasii juridici prevazuti de legislatia in vigoare privind monumentele istorice.

„Strategia noastra imobiliara este in linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numarul 1 de servicii de telecom si divertisment din Romania. Aceasta presupune sa ne concentram atentia asupra activitatilor noastre principale si sa capitalizam activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, a afirmat Andreas Grunewald, director executiv managementul aprovizionarii, Telekom Romania Group.

Palatul Telefoanelor este construit in stilul art deco si are un teren de 1.893 mp si o suprafata totala construita la sol de 1.702 mp.

Proprietatea Tandem are un teren de 5.039 mp si o suprafata totala construita la sol 2.030 mp, in timp ce proprietatea Matei Millo are un teren de 1.783 mp.

Intreaga lista a proprietatilor de vanzare sau inchiriere este disponibila pe site-ul dedicat: realestate.telekom.ro/ro/.