- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Topul celor mai accesate aplicatii de pe Android

15 Sep, 12:12 • Redactia DailyBusiness
Android Market , Google Maps, Gmail, Facebook sau Google Search sunt cele mai folosite aplicatii accesate de catre americani de pe telefoanele mobile.
Topul celor mai accesate aplicatii de pe Android

De asemenea, studiul mai arata ca cele mai multe dintre femeile care detin un smartphone Android il folosesc pentru a intra pe Facebook, in timp ce barbatii utilizeaza mai mult aplicatii precum Google Maps sau Gmail, potrivit unui studiu Nielsen, citat de AFP.

Astfel, serviciile de harti si Gmail au fost printre cele mai folosite aplicatii in randul utilizatorilor de Android in varsta de peste 18 ani din SUA, dar cifrele Nielsen arata un decalaj intre femei si barbati.

Pe parcursul ultimei luni, 81% dintre utilizatoarele de Android au folosit Facebook, in timp ce in randul barbatilor procentajul se ridica la numai 66,9%.

Astfel, in timp ce femeile folosesc mai mult retelele sociale, barbatii posesori de smartphone il utilizeaza mai mult pentru ghidare si verificarea emailului.

Astfel, 77,1% dintre ei folosesc aceste aplicatii, fata de 71,9% dintre femei, in timp ce serviciul Gmail este utilizat de 75,5% dintre barbati si 73,4% dintre persoanele de sex feminin. 

In ceea ce priveste Google +, reteaua este accesata de pe telefonul mobil de catre 15,8% dintre barbatii americani si doar 7,2% de catre femei.  

Topul celor mai utilizate aplicatii Android in Statele Unite, conform Nielsen:

Android Market (90,5%)
Google Maps (74,6%)
Gmail (74,5%)
Facebook (73,5%)
Google Search (71,9%)
YouTube (51,4%)
Adv. Task Killer Free (26,1%)
Angry Birds (25,9%)
QuickofficePro (25,3%)
Pandora Radio (23,9%)