- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Tranzactia zilei: Intel cumpara McAfee cu 7,68 miliarde dolari

19 Aug, 16:50 • Redactia DailyBusiness
Compania americana Intel a anuntat ca va prelua producatorul de solutii de securitate McAfee pentru 7,68 mld. $. Board-ul celor doua companii au aprobat tranzactia, desi pentru a se finaliza mai are nevoie si de aprobarile institutiilor de reglementare si ale actionarilor, a anuntat Intel.
Tranzactia zilei: Intel cumpara McAfee cu 7,68 miliarde dolari

Gigantul producator de microcipuri a subliniat ca securitatea are o importanta din ce in ce mai mare in perioada aceasta. „Avand in vedere evolutia numarului de device-uri conectate la Internet, din ce in ce mai mult din viata noastra se muta online”, a declarat Paul Otellini, presedinte si director executiv la Intel. „In aceste conditii, securitatea online devine extrem de importanta, insa felul in care este tratata protectia pe aceasta nisa nu se realizeaza deseori corespunzator”, mai spune el.

Intel a platit 48$/actiune, ceea ce reprezinta cu 60% mai mult decat valoarea de 29,93$ cu cat se tranzactiona o actiune a McAfee joi.

Cand afacerea se va incheia, McAfee va deveni subsidiara detinuta integral de Intel, raspunzand in fata grupului de software si servicii a companiei americane. McAfee va fi condusa de Renee James, seful Intel pe software si servicii.

„Achizitia se aliniaza cu strategia generala a Intel, care doreste sa ofere servicii din ce in ce mai rapide si sigure, in special pe nisele ce inregistreaza cresteri foarte puternice, cum ar fi segmentul wireless”, spune, la randul sau, Renee James.

Acesta subliniaza ca se asteapta sa introduca anul viitor primul produs Intel-McAfee.