- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vanzari record de Black Friday in SUA

27 Nov, 17:51 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile de Black Friday (vinerea neagra) au crescut in acest an, in SUA, cu 6,6% fata de anul trecut, pana la 11,4 miliarde de dolari, nivel record pentru americani, conform primelor estimari, noteaza Bloomberg.
Vanzari record de Black Friday in SUA

Aceasta este cea mai mare crestere din ultimii 4 ani, dupa ce in 2007 vanzarile s-au majorat cu 8,3% fata de 2006.

Totodata, numarul clientilor din magazine a crescut cu 5,1% fata de anul trecut, potrivit ShopperTrak, companie de sondare a pietei.

„Totusi este o singura zi. Ramane de vazut in ce masura consumatorii vor avea acelasi comportament si pe perioada cumparaturilor de Sarbatori”, a declarat Bill Martin, fondatorul ShopperTrak.

Vanzarile online au avut un avans mult mai mare, de 24% in vinerea neagra.

Insa, Black Friday (vinerea neagra), ziua traditionala cu reduceri foarte mari care urmeaza sarbatorii de Thanksgiving si lanseaza sezonul reducerilor in Statele Unite, a fost [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/violente-soldate-cu-mai-multi-raniti-in-sua-de-vinerea-neagra-71146/ ]marcata de violente soldate cu mai multi raniti [/url].

Si retailerii romani au sarbatorit Black Friday. Astfel, marii retaileri online de IT au [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/vinerea-neagra-de-bun-augur-marii-retaileri-online-de-it-au-epuizat-stocurile-in-cateva-ore-71129/ ]epuizat stocurile in cateva ore[/url], dupa ce vineri dimineata [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/site-urile-retailerilor-it-prabusite-de-febra-reducerilor-black-friday-71118/ ]site-urile acestora au picat[/url] din cauza traficului abundent.