Lifestyle

5 lucruri pe care oamenii de succes le fac duminica seara

14 Jun, 00:05 • Redactia DailyBusiness
Pe majoritatea dintre noi - 78%, potrivit unor studii - seara de duminica ne indispune mai mult sau mai putin, amintindu-ne ca urmeaza o noua saptamana de lucru si ca pana la urmatorul weekend mai sunt 5 zile pline. Dar exista si oameni care stiu sa combata aceasta stare. Vezi care sunt metodele lor.
5 lucruri pe care oamenii de succes le fac duminica seara

Chiar daca iti iubesti jobul si de obicei esti entuziasmat sa te intorci in vartejul profesional, e usor sa simti putin stres la gandul diminetii de luni, scrie Laura Vanderkam in cartea „What The Most Successful People Do On The Weekend”, citata de Business Insider.

Iata ce fac oamenii de success pentru a combate „sindromul de duminica seara”.

1. Petrec timp de calitate cu familia sau prietenii

Persoanele de succes stiu ca sa noua saptamana de lucru va fi plina si aproape sigur nu vor fi disponibili pana la urmatorul weekend, spune Roy Cohen, coach si autor al „The Wall Street Professional’s Survival Guide”. Asa ca profita cat pot de mult de serile de duminica, petrecand timp cu cei apropiati.

2. Planuiesc/fac ceva amuzant

„Aceasta idee s-ar putea sa fie chiar cea mai buna, pentru ca practice extinde weekend-ul, ajutandu-te sa te concentrezi la planul tau pe termen scurt/mediu. Astfel,  gandul la ziua de luni nu-ti va acapara seara de duminica.

Vanderkam o citeaza pe bibliotecara Caitlin Andrews, care spune ca familia ei numeroasa se reuneste la cina aproape in fiecare seara de duminica, de fiecare data la altcineva acasa. Astfel, sindromul de duminica seara nu are nicio sansa.

De asemenea, poti petrece seara de duminica la film, la spa sau facand o activitate amuzanta, de exemplu bowling.

3. Isi organizeaza saptamana urmatoare

Unora le place sa arunce o privire in agenda duminica seara si sa isi stabileasca deja obiective si deadline-uri pentru saptamana care vine, spune coach-ul Marsha Egan. Cheia e sa faci acest lucru fara sa te stresezi.

4. Fac sport

Fa o plimbare, joaca tenis sau mergi la o clasa de gimnastica aerobica, sugereaza Egan.

Vanderkam scrie in cartea sa ca producatorul de reality-show-uri Aliza Rosen face yoga in fiecare duminica de la ora 18.00. „E un mod grozav sa scot toxinele de peste saptamana si sa ma adun pentru ziua de luni care urmeaza”, a spus Rosen.

5. Recupereaza din lecturile pe care le-au neglijat

Cele mai multe persoane de succes citesc in fiecare seara inainte de culcare, asa ca cititul duminica seara face parte din rutina lor. Dar se intampla de multe ori ca, pe parcursul saptamanii de lucru, oboseala sa nu le permita sa sacrifice o jumatate de ora de somn pentru lectura, asa ca recupereaza duminica.

Citeste aici si alte lucruri pe care le fac oamenii de succes duminica seara.