- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cadourile pe care să nu le pui în ghete de Moș Nicolae și cele care aduc noroc. Ce semnificație are nuielușa

05 Dec, 14:41 • stefan.vlad
Am intrat deja în decembrie sau luna cadourilor, așa cum este intitulată, iar toți oamenii se pregătesc să își surpindă partenerul de viață, copiii, prietenii, părinții sau chiar necunoscuții. Prima sărbătoare din această lună este chiar Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor.
Cadourile pe care să nu le pui în ghete de Moș Nicolae și cele care aduc noroc. Ce semnificație are nuielușa

Seara de 5 decembrie este una extrem de așteptată de copii și numai, pentru că își lustruiesc ghetuțele și așteaptă nerăbdători să vadă ce le-a adus Moș Nicolae. Deși se spune că toate cadourile aduc bucurie, trebuie să știi că unele pot atrage și necazurile. Din acest motiv trebuie să ai mare grijă la anumite cadouri, deoarece nu vor aduce bucurie, ci probleme de sănătate.

Cadourile pe care să nu le pui în ghete de Moș Nicolae

Batistă. Se spune că nu este bine să faci cadou acest lucru, pentru că vor urma multe lacrimi. În Suedia, bărbații nu trebuie să le ofere de Moș Nicolae iubitelor o batistă de mătase, deoarece aceasta va folosi batista pentru a-și șterge afecțiune pe care o are față de el.

Obiect ascuțit

. Dacă intenționezi să cumperi ceva ascuțit, ar trebui să cauți altceva. Astfel de cadouri aduc ghinion, pentru că se crede că va distruge relația pe care o ai cu acea persoană.

Săpun. Niciodată să nu oferi ca și cadou de Moș Nicolae, sau chiar și cu altă ocazie, săpun. Se spune că săpunul aduce ghinion, deoarece îți va șterge prietenia cu cel căruia i-ai oferit cadoul.

Oglindă. Și acest lucru face parte din lista cadourilor interzise. O oglindă dăruită unei femei, de către o altă femeie, îi poate lua frumusețea, strălucirea și energia. Darul acesta trebuie luat cu mare precauție de la cine îl primește.

Pantofi. Dacă vrei să-i oferi cuiva o pereche de pantofi, ei bine, să știți cp aduce ghinion. Cel care îi primește va pleca de lângă tine

Ceas. Motivul pentru care nu este bine să dăruiești, dar nici să primești un ceas, este pentru că înseamnă despărțire.

Citește și: ANPC a trimis o „scrisoare” pentru Moș Nicolae! Instituția apelează la un mod cel puțin inedit pentru a avertiza părinții cu privire la cadourile pentru cei mici

Ce cadouri aduc noroc de Moș Nicolae

Există o mulțime de lucruri pe care le poți pune în ghetuțe copiilor de Moș Nicolae pentru a-i bucura. Cu siguranță, cel mic va fi încântat dacă va primi dulciuri și jucăria pe care și-o dorește de mult timp.

Pentru fetițe, părinții pot cumpăra o păpușă cu toate accesoriile, iar băieții sigur se vor bucura dacă vor primi un roboțel sau o mașinuță.

Dacă vrei să alegi ceva pentru iubită, cadourile clasice pentru această zi sunt șosetele, lenjeria sau pijamalele, însă există și alternative precum parfumuri, bijuterii, o vacanță sau o geantă.

Atunci când vine vorba de cadouri de Moș Nicolae, femeile au nenumărate variante cu care își pot mulțumi partenerii. Pe lângă tradiționalele șosete, pijamale sau cămăși, alte variante ar fi un aparat de ras sau o consolă de jocuri.

Părinții se vor bucura cu siguranță dacă vor primi de Moș Nicolae electrocasnice, o lenjerie de pat sau o pătură călduroasă de iarnă.

Ce semnificație are nuielușa

Potrivit tradiției, copiii care au fost cuminți și au ascultat de părinți vor primi dulciuri și fructe, iar cei care au fost năzdrăvani vor primi o nuielușă.

Nuielușa este o avertizare, iar cei care au primit-o trebuie să își îndrepte comportamentul în următoarele 20 de zile, pentru a se asigura că Moș Crăciun va fi mai darnic.