Lifestyle

Cele mai scumpe rase de câini

29 Aug, 10:04 • Redactia DailyBusiness
Exista anumite rase de caini pentru care poti plati sume fabuloase de bani, exceptand costurile pentru vaccinuri, mancare si jucarii. In functie de rasa pe care ti-o doresti, poti da si 10.000 de dolari pentru un pui, insa pretul final depinde si de arborele genealogic al catelului, de pedigree si de unde este cumparat.
Cele mai scumpe rase de câini

Mastiff Tibetan – de la 2.000 de dolari  

Originar din Nepal si China, Mastifful Tibetan este una din cele mai vechi rase de caini din lume. In trecut, era folosit pentru a proteja turmele si casele stapanilor de lupi. Poate ajunge la o greutate de 72 de kilograme si este, de asemenea, destul de greu de dresat. In 2013, un pui de Mastiff Tibetan de rasa pura a fost vandut in China contra sumei de 1,9 milioane de dolari.

Lowchen – 5.000 de dolari  

Preferatul nobilimii in Franta si in Germania medievala, Lowchen e dificil de gasit, existand doar cateva sute de exemplare in lume. Arata similar cu bichonul maltez, insa este mai masiv decat acesta, cantarind pana la 8 kilograme. Sunt foarte fericiti in prezenta copiilor si sunt cainii perfecti pentru familie, insa si pretul pentru un pui de Lowchen este destul de ridicat.

Citeste mai multe pe marcadelux.ro.