Lifestyle

Celebritatile fac bani si dupa moarte. Topul celor mai mari castiguri postume

31 Oct, 13:30 • Redactia DailyBusiness
Fac muzica, filme sau scriu carti. Citim despre ei in ziare si ii vedem la televizor. Si, mai ales, fac bani, multi bani. Asta cat timp sunt pe val si capteaza atentia publicului, dupa care se retrag intr-un con de urmba si, o parte, ajung sa traiasca in mizerie.
Celebritatile fac bani si dupa moarte. Topul celor mai mari castiguri postume

Exista, insa, si celebritati care produc bani chiar si dupa moarte. Fie ca este vorba de rezultatul muncii lor din timpul vietii sau al notorietatii, mostenitorii unora dintre cele mai cunoscute personalitati ale lumii castiga sume mai mult decat consistente de pe urma lor, chiar si dupa zeci de ani de la moarte.

Michael Jackson nu a ajuns niciodata in topul celebritatilor, realizat de revista Forbes in timpul vietii. Dupa moarte, insa, Regele muzicii pop a castigat, intr-un an, mai mult decat oricare dintre vedetele din top, cu exceptia realizatoarei TV Oprah Winfrey.

Michael Jackson nu numai ca ocupa locul 1 in Topul celebritatilor care au castigat cei mai multi bani dupa moarte, dar suma vehiculata – 275 milioane de dolari – depaseste veniturile insumate, castigate de toate celelalte personalitati prezente in clasamentul realizat de revista Forbes, preluat de incont.ro.