- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ericsson: Pe planeta sunt astazi 5 miliarde cartele de telefonie mobila

12 Jul, 13:55 • Redactia DailyBusiness
Ericsson estimeaza ca numarul cartelelor de telefonie mobila (prepay si abonamente - n.r.) din intreaga lume a ajuns la 5 miliarde in luna iulie a acestui an, datorita cererii ridicate inregistrate pe piete emergente precum India sau China, au anuntat luni, reprezentantii societatii.
Ericsson: Pe planeta sunt astazi 5 miliarde cartele de telefonie mobila

Prin comparatie, in anul 2000 doar aproximativ 720 milioane de persoane din lume foloseau servicii mobile de telefonie, un numar care astazi nu acopera nici macar toti utilizatorii din China.

Cartela cu numarul 5 miliarde a fost achizitionata joi, 8 iulie 2010, potrivit Ericsson.

Segmentul conexiunilor de broadband mobil se dezvolta intr-un ritm la fel de alert precum cel al telefoniei mobile. Industria de telecomunicatii preconizeaza un total de peste 3,4 miliarde de conexiuni de broadband mobil pana in 2015 (in crestere fata de cele 360 de milioane inregistrate in 2009), se arata in comunicatul Ericsson.

De altfel, studiile realizate pana in prezent arata ca, in curand, 80% din populatia lumii va accesa Internetul cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Pe pietele dezvoltate, cresterea traficului in retele mobile este sustinuta de rata crescuta de utilizare a dispozitivelor conectate. In acord cu aceasta tendinta, Ericsson estimeaza un numar total de 50 de miliarde de dispozitive conectate pana la sfarsitul acestei decade.

Ericsson este furnizor mondial de tehnologie si servicii pentru operatorii de telecomunicatii, in domeniul tehnologiilor mobile 2G si 3G, si ofera suport pentru retele cu peste 2 miliarde de abonati.

Compania este prezenta in 175 de tari si are peste 80.000 de angajati. Anul trecut Ericsson a inregistrat venituri de 27,1 miliarde de dolari.

Fondata in 1876 si avand sediul la Stockolm, in Suedia, Ericsson este listata la Bursa Nordica OMX din Stockolm si pe Nasdaq din New York.