- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Filantropia, noul simbol al bogatiei

12 Aug, 14:50 • Redactia DailyBusiness
Oricat de bizar li s-ar putea parea oamenilor bogati din Romania, pentru miliardarii din Statele Unite bunastarea incepe sa nu mai fie masurata in numarul proprietatilor si al masinilor de sute de mii de dolari pe care le detin, ci in sumele oferite pentru cauze filantropice.
Filantropia, noul simbol al bogatiei

In conditiile in care zeci de miliardari americani isi ofera o parte din avere cauzelor caritabile, in timp ce SUA se chinuie sa iasa din recesiune, filantropia incepe sa fie tot mai mult vazuta ca noul simbol al bogatiei, comenteaza Reuters.

Se pare ca initiativa de a dona bani, apartinand lui Warren Buffett si Bill Gates, si-a gasit destui adepti in randul miliardarilor americani.

„Va deveni ceva foarte important pentru oamenii bogati sa spuna ‘Dau acesti bani la fel cum i-as cheltui pe lucruri care imi fac placere”, comenteaza Stacy Palmer, editor la Chronicle of Philanthropy.

Buffett si Gates ii indeamna pe miliardarii Americii sa doneze cel putin jumatate din averea pe care o au cauzelor filantropice. Pana acum, indemnul a fost ascultat de 40 de miliardari.

Expertii in filantropie sustin ca recunostinta nu este motivatia principala a oamenilor care daruiesc, dar sunt unii care sustin ca nu ar fi un lucru atat de rau daca actele de caritate ar deveni semn de onoare si mai mare printre bogati.

Estimarile Forbes cu privire la averilor celor 40 de miliardari care s-au alaturat acestei initiative arata ca cel putin 150 de miliarde de dolari ar putea fi donati.