Lifestyle

FlorideLux: Pana la finalul anului, peste 25% din vanzari vor veni de pe smartphone-uri si tablete

02 Jun, 13:20 • Redactia DailyBusiness
Floraria online FlorideLux.ro estimeaza ca, pana la finalul acestui an, peste 25% din venituri vor fi generate de pe smartphone-uri si tablete, atat din comenzile plasate pe versiunea mobila a platformei, cat si de pe aplicatia lansata in luna mai.
FlorideLux: Pana la finalul anului, peste 25% din vanzari vor veni de pe smartphone-uri si tablete

Potrivit reprezentantilor companiei, in primele trei luni ale lui 2015, peste 17% dintre vanzarile totale de aranjamente florale FlorideLux au fost generate de comenzile realizate pe smartphone sau tableta, procent care creste de la luna la luna. La nivelul intregului an 2014, ponderea vanzarilor mobile FlorideLux era de 10%. 

„Asistam la o evolutie tot mai rapida a adoptarii echipamentelor mobile de catre iubitorii de flori. Vorbim in principal de oameni activi si dinamici, care nu de putine ori se informeaza cu ajutorul smartphone-ului sau al tabletei, si finalizeaza comanda telefonic, fiind in tranzit. Pentru a veni in intampinarea nevoilor lor, ne-am propus sa fim prezenti in absolut toate mediile posibile, de unde si decizia de a lansa propria aplicatie mobila”, declara Marius Dosinescu, CEO si fondator FlorideLux.

Astfel, compania a lansat in luna mai aplicatia Floraria FlorideLux.ro, disponibila gratuit pentru smartphone-urile si tabletele cu sisteme de operare  iOS si Android.

Pe langa aranjamentele florale preferate, utilizatorii pot cumpara de pe aplicatie produse speciale destinate sarbatorilor care urmeaza si pot consulta categoriile cele mai cautate sau ultimele produse adaugate. Aplicatia se adreseaza si celor care vor sa aleaga florile dorite dupa ce le vad pe viu, si le pune la dispozitie o harta prin care poate fi localizata floraria fizica FlorideLux cea mai apropiata.

In acest moment, peste 38% din traficul FlorideLux.ro este realizat de pe dispozitive mobile. Potrivit datelor companiei, rata de conversie in acest caz este de peste 2%, mai mare decat dea a utilizatorilor variantei desktop a site-ului. In acelasi timp, si valoarea medie a unei comenzi de flori de pe versiunea mobila a FlorideLux.ro este mai mare cu circa 15% fata de comanda medie realizata de pe site-ul web.

In ceea ce priveste profilul clientului care comanda flori de pe mobil, datele FlorideLux.ro arata ca 60% dintre comenzi sunt plasate de femei, respectiv 40% de catre barbati. Vizitatorii versiunii mobile a FlorideLux.ro sunt in principal utilizatori de iOS, provin din mediul de afaceri, locuiesc in orase mari, au venituri medii si mari, adopta tot ce e nou in materie de tehnologie si au o viata dinamica.

Orasul care genereaza cele mai multe comenzi de flori de pe mobil este Bucurestiul, urmat in clasament de Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Constanta si Ploiesti.

Florariile FlorideLux au o activitate de peste 12 ani pe piata din Romania. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com si alaturarea la cea mai mare retea de florarii din lume, Bloomnet, lucru ce permite si livrarea rapida de buchete oriunde in lume. Primele francize FlorideLux au fost deschise in Bucuresti, Brasov, Cluj.