Lifestyle

JO 2014: Torta olimpica va iesi pentru prima oara in Cosmos

08 Sep, 18:04 • Redactia DailyBusiness
Torta olimpica va iesi pentru prima oara in spatiul cosmic, pe 9 noiembrie, in timpul unei prezente la Statia spatiala internationala, a anuntat Centrul de antrenament al cosmonautilor din Rusia. Cosmonautii rusi, Oleg Kotov si Serghei Riazanski, vor fi insarcinati sa poarte torta Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, competitie programata in februarie 2014, scriu agentiile de stiri ruse.
JO 2014: Torta olimpica va iesi pentru prima oara in Cosmos

„Torta olimpica prevazuta pentru iesirea in spatiul cosmic este aceeasi care va aprinde flacara olimpica ce va arde in timpul JO de la Soci”, a spus Dmitri Cernisenko, presedinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de iarna. 

Torta va fi transportata in noiembrie pe platforma orbitala de naveta spatiala Soiuz TMA-11M, dupa care va fi preluata la revenirea pe Pamant de rusul Fiodor Iurcijin.

Comitetul de organizare are intentia, de asemenea, sa duca torta pe cel mai inalt varf muntos din Rusia (Elbrus), precum si pe fundul lacului cel mai adanc din lume, Baikal. 

Flacara olimpica de la Soci va fi purtta de circa 14.000 de componenti ai stafetei, care va incepe sa se formeze din 7 octombrie, pentru un traseu de mii de kilometri, inainte de a aprinde cupa imensa aflata in statiunea balneara Soci, pe malul Marii Negre, transmite Agerpres.