Lifestyle

Marile branduri de lux „suna adunarea”: Dupa Armani si Gucci, Valentino vine in Romania

30 Nov, 12:02 • Redactia DailyBusiness
Dupa Armani si Gucci a venit timpul pentru o noua intrare pe piata de lux din Romania in 2011. Casa de moda italiana Valentino va inaugura in decembrie primul sau magazin monobrand din Romania, in cadrul galeriei The Grand Avenue, din incinta complexului The Grand, din care face parte si hotelul J.W Marriott.
Marile branduri de lux suna adunarea: Dupa Armani si Gucci, Valentino vine in Romania

Magazinul Valentino va avea o suprafata de 250 mp si reprezinta investitia unui antreprenor local.

In The Grand Avenue mai sunt prezente si alte branduri de lux ca Louis Vuitton, Rolex, Davidoff si Kultho.
 
Valentino se inscrie astfel pe harta marilor brand-uri de lux din piata locala. In iunie 2008 Louis Vuitton a deschis primul magazin propriu, tot in incinta The Grand Avenue, iar in martie 2011, si-a facut apartitia si Gucci, care si-a deschis magazin in cadrul Hilton.

De asemenea, si Emporio Armani a intrat pe piata locala, tot anul acesta, in aprilie.

Anul trecut, retail-ul de lux a reusit sa isi pastreze farmecul si stralucirea in pofida vremurilor de criza.  Louis Vuitton Romania, de exemplu, parte a celui mai mare producator de bunuri de lux din lume Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH), a reusit anul trecut sa-si dubleze profitul la 3,3 milioane de lei (783.0000 euro) de la 1,6 milioane de lei in 2009. In acelasi timp, business-ul a crescut cu 8% la 19,7 milioane de lei (4,6 milioane de euro).