Lifestyle

Muzeul Antipa a avut incasari de peste 30.000 lei in ziua deschiderii

18 Sep, 14:51 • Redactia DailyBusiness
Muzeul Antipa a avut incasari de peste 30.700 de lei din bilete, sambata, cand institutia a fost redeschisa, potrivit estimarilor reprezentantilor muzeului.
Muzeul Antipa a avut incasari de peste 30.000 lei in ziua deschiderii

Acestia au precizat ca aceasta suma include tichetele platite cu bani cash, nu si cele platite prin carduri bancare, relateaza Mediafax.

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti s-a redeschis sambata, la ora 10.00, dupa aproape trei ani in care a fost in renovare.

Potrivit estimarilor oficialilor muzeului Antipa, incasarile din bilete (platite cu cash) s-au ridicat la peste 30.700 de lei, sambata. Au fost si vizitatori care au cumparat bilete de la cele doua automate cu tichete si care au platit prin card. Aceste sume nu au fost contabilizate, inca. De asemenea, reprezentantii Antipa nu cunosc, in momentul de fata, incasarile de la magazinul muzeului, de unde vizitatorii pot cumpara obiecte personalizate.

Peste 3.000 de persoane au vizitat Muzeul Antipa, sambata, cand institutia a fost redeschisa dupa aproape trei ani de renovare, potrivit primelor estimari.

Inainte de renovare, in zilele „pline” institutia era vizitata de circa 1.000 de persoane. Numarul vizitatorilor era, insa, urias la Noaptea Muzeelor, cand expozitiile puteau fi vazute gratuit, iar in Antipa intrau circa 19.000 de persoane.

In 2008, inainte de inchidere, Muzeul Antipa a inregistrat 170.000 de vizitatori. Acum, oficialii muzeului estimeaza ca numarul anual de vizitatori va depasi 250.000 de persoane.

Si duminica, in cea de-a doua zi de la redeschiderea Muzeului Antipa, sute de oameni au format cozi la usile institutiei inca de la ora 10.00 pentru a vedea muzeul dupa renovare.

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente in ianuarie 2009.

Valoarea lucrarilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro (10,9 milioane de euro fara TVA), fiind acoperita in cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National, dar si prin fonduri structurale (600.000 de euro).