Lifestyle

Patru orașe din România, în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

12 Dec, 11:03 • Redactia DailyBusiness
Patru mari orașe ale României se luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021: București, Timișoara, Baia Mare și Cluj Napoca. Orașele au fost alese de experții Comisiei Europene pe baza proiectelor culturale pe care le-au depus. La toamnă vom afla care va câștiga marele titlu, alături de un oraș din Grecia.
Patru orașe din România, în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania, „Jazz in the park” sau UNTOLD sunt doar câteva dintre evenimentele care fac Clujul viu. Mai mult, un clasamaent internațional arată că, în orașul de pe Someș se trăiește mai bine ca la Londra și Paris, după normele de poluare și siguranță pe străzi.

Timișoara se laudă ca fiind unul dintre orașele cu cea mai diversificată viață culturală. Este singurul oraș din țară cu teatre în patru limbi diferite, iar aici românii, sârbii, sașii, maghiarii sau italienii creează deja un oraș multicultural.

Bucureștiul intră în competiție cu foarte multele instituții culturale, istoria bogată, plus capacitatea de a organiza și susține cele mai multe evenimente culturale din țară.

Miza competiției nu e doar culturală. Orașele care au devenit capitale culturale au fost vizitate de cel putin 10 la sută mai multi turiști, iar evenimentele culturale și artistice au adus venituri de milioane de euro, potrivit stiri.tvr.ro.