- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Plimbari gratuite cu vaporasul pe lacul Herastrau, de Ziua Marinei

13 Aug, 15:25 • Redactia DailyBusiness
Ziua Marinei va fi sarbatorita duminica pe lacul Herastrau prin diverse manifestari si jocuri marinaresti, iar cei prezenti se vor putea plimba gratuit cu vaporasul, pana la ora 14:00, potrivit Mediafax.
Plimbari gratuite cu vaporasul pe lacul Herastrau, de Ziua Marinei

Manifestarile incep duminica, la ora 9:30, potrivit Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Evenimentul va incepe cu ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz in prezenta garzii de onoare si a fanfarei militare. Vor urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a marinarilor cazuti la datorie, aparitia zeului Neptun, parada vaporaselor si lasarea la apa a ancorei de flori. Marinarii vor incheia acest program cu jocuri marinaresti traditionale precum trasul la parama si umplerea butoaielor cu apa.

Pe Lacul Herastrau vor fi prezente 12 ambarcatiuni si patru salupe de interventie rapida, care vor totaliza un numar de 400 de locuri.

Intre orele 10:30 si 14:00, cei care vor dori sa se plimbe pe lac cu vaporasul o pot face gratuit. Dupa ora 14:00, pentru o plimbare cu vaporasul, bucurestenii vor plati 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii si pensionari. De asemenea, vor fi disponibile pentru plimbari 65 barci cu rame si 35 de hidrobiciclete, care pot fi inchiriate pentru 5 lei pe ora barcile si 10 lei pe ora hidrobicicletele.