- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Prin ce să tăvălești șnițelele ca să iasă super crocante la exterior și moi la interior. Doar câteva gospodine știu trucul

18 Jul, 19:52 • Burghelea Catalina
Șnițelele sunt printre cele mai iubite preparate din bucătăria românească. Fie că vorbim de varianta clasică vieneză cu carne de vițel sau de cea românească, făcută din piept de pui sau porc, un lucru este clar: un șnițel reușit trebuie să fie crocant la exterior și moale, suculent la interior.
Prin ce să tăvălești șnițelele ca să iasă super crocante la exterior și moi la interior. Doar câteva gospodine știu trucul

Multe gospodine încearcă să obțină această combinație perfectă, dar puține reușesc cu adevărat. Motivul? Secretul nu stă doar în carne sau în modul de prăjire, ci și prin ce tăvălești șnițelele înainte de a le pune în tigaie. Află trucul ca să iasă cu adevărat spectaculoase.

Cum să-ți iasă șnițelele foarte delicioase

Cele mai multe bucătărese urmează aceeași rețetă clasică: făină, ou, pesmet. Această metodă în trei pași funcționează, dar nu e suficientă pentru un rezultat delicios. De multe ori, șnițelele ies fie prea uscate, fie crocante doar imediat după prăjire și moi sau uleioase după ce se răcesc.

Făină de porumb (mălai fin) în loc de făină albă

În loc să folosești făină de grâu, încearcă să tăvălești șnițelele prin făină de porumb foarte fină. Aceasta formează o crustă crocantă, care nu se înmoaie ușor și absoarbe mai puțin ulei. În plus, oferă o textură aparte, ușor granuloasă, care „prinde” perfect oul bătut.

Amidon de porumb sau de cartofi

Adaugă o lingură de amidon (de porumb sau de cartofi) în oul bătut. Acest mic detaliu va face o mare diferență: amidonul ajută oul să adere mai bine la carne și face ca stratul crocant să se lipească perfect. În plus, carnea rămâne fragedă în interior, formând o peliculă protectoare.

Vezi și Mihaela Bilic explică de ce nu este bine să spălăm orezul înainte să-l gătim. Ce rețetă de risotto recomandă

Pesmet japonez

În loc de pesmet obișnuit, folosește pesmet panko – o variantă japoneză de pesmet, făcută din pâine fără coajă, mărunțită mai mare și uscată într-un mod special. Textura lui aerată dă o crustă spectaculos de crocantă și ușoară. Panko nu se îmbibă în ulei și rămâne delicios chiar și după ce șnițelul s-a răcit.

Dacă nu găsești panko în magazine, îl poți face acasă: dă pâine albă (fără coajă) prin robotul de bucătărie, dar doar câteva secunde, astfel încât să nu iasă pudră, ci fulgi. Usucă-i apoi în cuptor, până devin crocanți.

Fulgi de porumb zdrobiți (cornflakes)

Pentru un rezultat crocant de-a dreptul spectaculos, tăvălește șnițelele prin fulgi de porumb zdrobiți. Acest truc e folosit în bucătării profesioniste pentru preparate care trebuie să „scârțâie” când le muști. Fulgii trebuie zdrobiți puțin, nu făcuți pudră. Ei oferă o crustă crocantă, aurie, care contrastează perfect cu miezul fraged al cărnii.

fried chicken patties served with fried potatoes, lemon and tomato on wood board

Lapte sau iaurt pentru frăgezime maximă

Lasă carnea (în special pieptul de pui) la marinat în lapte sau iaurt timp de 1-2 ore. Acizii din lactate frăgezesc fibrele cărnii, făcând-o suculentă și moale, fără să o usuce în timpul prăjirii. Adaugă în marinadă și puțin usturoi zdrobit, sare și piper, gustul va fi spectaculos.

Ordinea corectă a ingredientelor

Scoate carnea din lapte sau iaurt, șterge ușor excesul.

Tăvălește în făină de porumb fină (sau făină + amidon).

Dă prin oul bătut (în care ai adăugat o lingură de amidon).

Tăvălește în pesmet panko sau fulgi de porumb zdrobiți.

Prăjește în baie de ulei la foc mediu, până devine aurie.

Rezultatul? O crustă crocantă care „scârțâie”, cu un interior fraged și suculent. Când muști din aceste șnițele, simți contrastul perfect: o crustă aurie, ușor crocantă, dar nu uscată, și o carne care se topește în gură. Este un preparat pe care oaspeții îl vor lăuda de la prima îmbucătură.

Citește și Gem de căpșuni ca la bunica, fără conservanți. Rețeta originală pas cu pas

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Tur decisiv în Chile. Alegerile prezidențiale ar putea aduce cea mai puternică virare spre dreapta din ultimele decenii
Tur decisiv în Chile. Alegerile prezidențiale ar putea aduce cea mai puternică virare spre dreapta ...
Alertă cu bombă la granița Republicii Moldova. Trenul București–Kiev, vizat de o amenințare
Alertă cu bombă la granița Republicii Moldova. Trenul București–Kiev, vizat de o amenințare
Cum a votat Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Am pus ștampila pe cine am crezut că duce mai departe”
Cum a votat Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Am pus ștampila pe cine am crezut că duce mai departe”
Decembrie, luna datoriilor. Românii iau cele mai multe credite înainte de sărbători
Decembrie, luna datoriilor. Românii iau cele mai multe credite înainte de sărbători
De ce nu a mers Nicușor Dan la funeraliile lui Ion Iliescu: „Am încercat să păstrez un echilibru”
De ce nu a mers Nicușor Dan la funeraliile lui Ion Iliescu: „Am încercat să păstrez un echilibru”
Creștere alarmantă a cazurilor de gripă. Un nou virus se răspândește rapid în România
Creștere alarmantă a cazurilor de gripă. Un nou virus se răspândește rapid în România
Când va fi lansat cel mai așteptat film al anului, ”Avatar: Fire and Ash”. Producția legendarului James Cameron are o distribuție stelară
Când va fi lansat cel mai așteptat film al anului, ”Avatar: Fire and Ash”. Producția legendarului ...
Atenție la peștele congelat. Cum îl alegem pe cel de calitate
Atenție la peștele congelat. Cum îl alegem pe cel de calitate
Camere de supraveghere pentru depistarea celor care aruncă deșeuri în locuri nepermise. Cei prinși vor plăti amenzi de până la 30.000 de lei!
Camere de supraveghere pentru depistarea celor care aruncă deșeuri în locuri nepermise. Cei prinși ...
Se desființează Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale! Unde se întâmplă și care sunt consecințele
Se desființează Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale! Unde se întâmplă și care sunt ...
Bradul perfect pentru Crăciun 2025. Cât costă un brad natural versus unul artificial și unde găsim cele mai bune oferte
Bradul perfect pentru Crăciun 2025. Cât costă un brad natural versus unul artificial și unde găsim ...
București, Cluj și Craiova devin cele mai instagramabile destinații ale iernii
București, Cluj și Craiova devin cele mai instagramabile destinații ale iernii
Taxa pentru câini crește drastic la Viena. Proprietarii vor plăti până la 160 de euro din 2026
Taxa pentru câini crește drastic la Viena. Proprietarii vor plăti până la 160 de euro din 2026
Cât costă un loc de veci în România în 2025. Prețuri uriașe, taxe ascunse și proceduri obligatorii
Cât costă un loc de veci în România în 2025. Prețuri uriașe, taxe ascunse și proceduri obligatorii
Cât costă o vacanță la Târgul de Crăciun din Viena. Prețuri reale pentru transport, cazare și mâncare în 2025
Cât costă o vacanță la Târgul de Crăciun din Viena. Prețuri reale pentru transport, cazare și ...
UE renunță la interzicerea totală a mașinilor pe benzină și diesel după 2035. Doar combustibilii regenerabili vor fi acceptați
UE renunță la interzicerea totală a mașinilor pe benzină și diesel după 2035. Doar combustibilii ...
Impozit majorat cu 500% pentru clădirile neîngrijite din Sector 4.  Cine va fi vizat
Impozit majorat cu 500% pentru clădirile neîngrijite din Sector 4.  Cine va fi vizat
Biletele de tren se scumpesc de mâine. Intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2025–2026
Biletele de tren se scumpesc de mâine. Intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2025–2026