- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Tablou cu ghinion: Un Van Gogh de 50 mil. euro, furat a doua oara dintr-un muzeu egiptean

22 Aug, 15:48 • Redactia DailyBusiness
Un tablou de Van Gogh, in valoare de 50 de milioane de dolari, a fost furat dintr-un muzeu din Cairo, sambata, pentru a doua oara, aceeasi pictura fiind sustrasa din muzeu in 1978 si regasita 10 ani mai tarziu in Kuweit, potrivit bbc.co.uk, citat de Mediafax.
Tablou cu ghinion: Un Van Gogh de 50 mil. euro, furat a doua oara dintr-un muzeu egiptean

Tabloul, cunoscut sub denumirile de „Maci” si „Vaza cu flori”, a fost „taiat din rama” din Muzeul Mahmoud Khalil, sambata, a anuntat ministrul egiptean al Culturii, Farouk Hosni. In aceeasi seara, ministrul a anuntat ca tabloul a fost recuperat si doi italieni au fost arestati pe aeroportul din Cairo, insa a revenit ulterior asupra declaratiei, precizand ca i-au fost furnizate informatii „inexacte”, iar tabloul nu a fost gasit.

Farouk Hosni a precizat ca doar 10 persoane vizitasera Muzeul Mahmoud Khalil sambata. „Se fac in continuare demersurile pentru a descoperi in ce imprejurari a avut loc incidentul si pentru a recupera tabloul”, a spus ministrul.

Acelasi tablou de Van Gogh a fost furat, tot din muzeul egiptean, in 1978, si recuperat un deceniu mai tarziu in Kuweit.