Lifestyle

Targul de carte Gaudeamus: Peste 40.000 de vizitatori in primele trei zile

23 Nov, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Targul International Gaudeamus din Bucuresti a fost vizitat in primele trei zile de peste 40.000 de persoane, atrase de evenimentele adresate atat publicului larg, cat si profesionistilor, dar si de noutatile editoriale cu care s-au prezentat expozantii in acest an.
Targul de carte Gaudeamus: Peste 40.000 de vizitatori in primele trei zile

Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura, care se desfasoara de miercuri pana duminica, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti, cuprinde peste 600 de evenimente.

Acestea se desfasoara la standurile celor aproximativ 400 de expozanti – edituri romanesti, institutii de invatamant, difuzori de carte si publicatii, asociatii profesionale si organizatii active in domeniile cultura si educatie – si in spatiile special amenajate de organizator in incinta.

Oferta editurilor la aceasta editie Gaudeamus este bogata, la standurile acestora, vizitatorii pot gasi carti la reducere si, totodata, pot participa la evenimentele de lansare ale unor volume semnate de autori romani consacrati, precum Lucian Boia (“Capcanele istoriei”) , Andrei Plesu („Din vorba-n vorba. 23 de ani de intrebari si raspunsuri”), Cristian Tudor Poescu (“Filmar”), Gabriel Liiceanu (“Dragul meu turnator”) etc.

De asemenea, noua autori nordici au sosit in Romania cu ocazia Targului Gaudeamus, acestia fiind invitati de ambasadele Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei si Suediei la Bucuresti. Cele cinci tari nordice participa la Gaudeamus 2013 in calitate de invitat de onoare, sub sloganul „Cool Nordic Bucuresti”.

Pasionatii de literatura au ocazia astfel sa ii intalneasca pe scriitoarea islandeza Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund si Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund si Jacob Weinreich, care semneaza sub pseudonimul A. J. Kazinski, si finlandezii Salla Simukka si Antti Tuomainen, cartile celor opt invitati fiind publicate la editura Trei, precum si pe autoarea norvegiana Kjersti Annesdatter Skomsvold, ale carei volume sunt publicate la editura All.

Standul comun al Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei si Suediei este amplasat in Pavilionul Central al Romexpo, nivel 0.00, numarul 3. Sambata, de la ora 13.00, Salla Simukka lanseaza volumul „Rosu ca sangele”, iar, de la ora 15.00, are loc lansarea cartii „Tamaduitorul”, de Antti Tuomainen.

Programul complet al Targului de carte Gaudeamus este disponibil pe www.gaudeamus.ro.Targul de carte Gaudeamus poate fi vizitat sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00.

Citeste si
Tabieturi amortite vs trenduri galopante. De ce inca fugim de digital cand vorbim de carti?
Hobby-ul care traieste de la sine: Cum rezista piata de carte din Romania fara un marketing real
Ce legatura exista intre mirosul de ciocolata si vanzarile din librarii