Lifestyle

Tomberoane subterane pentru colectare selectiva in Bucuresti

23 Jun, 12:34 • Redactia DailyBusiness
Patru puncte de colectare selectiva cu tomberoane subterane au fost inaugurate sambata in Sectorul 3 din Capitala, inlocuind vechile containere de la scarile blocurilor, primarul Robert Negoita propunand-si sa introduca noul sistem in tot sectorul in decurs de un an.
Tomberoane subterane pentru colectare selectiva in Bucuresti

Directorul Rosal Bogdan Niculescu a precizat pentru Mediafax ca au fost inlocuite vechile containere de la trei scari ale unui bloc de pe Aleea Barajul Dunarii, iar un alt punct de colectare cu containere subterane a fost amenajat pe Strada Murgeni. In fiecare punct au fost amplasate cate patru containere, pentru deseurile reciclabile si pentru cele menajere, pe o platforma care este coborata in subteran si ridicata la suprafata printr-un sistem actionat de masina care transporta gunoiul.

Prin inlocuirea vechilor containere de la scarile de bloc cu cele subterane, s-au creat si noi locuri de parcare, a mai aratat Niculescu. Acesta a mai spus ca au fost identificate 380 de locuri in Sectorul 3 unde ar putea fi implementat acest sistem.

Reprezentantii primariei au mai aratat ca aceste containere subterane nu permit imprastierea gunoiului de catre oameni sau animale, raspandirea mirosurilor neplacute si, in plus, sunt protejate de intemperii si de riscul incendierii, reducandu-se costurile de mentenanta.

Citeste si Cat de risipitori suntem cu apa si mancarea