- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Top 15 vedete care au esuat in business

17 Sep, 14:55 • Redactia DailyBusiness
Numeroase celebritati au incercat, de-a lungul ultimilor ani, sa patrunda in lumea afacerilor. Unii dintre acestia, precum Will Ferrell sau Sean "P Diddy" Combs, au reusit.
Top 15 vedete care au esuat in business

Ferrell a avut un succes nebun cu site-ul sau Funnyordie.com, iar Combs detine numeroase companii, inclusiv o casa de discuri, o linie vestimentara si o companie de productie de filme.

Totusi, majoritatea celebritatilor nu s-au bucurat de acelasi succes in ceea ce priveste afacerile.

CNBC.com a realizat un top al celor mai rasunatoare 15 esecuri de acest fel.

1. Britney Spears

Denumit dupa locurile favorite ale cantaretei, New York-ul si Louisiana, restaurantul Nyla, deschis de Britney Spears in iunie 2002, oferea meniuri de inspiratie sudica si cajun pentru preturi intre 16 si 26 de dolari.

Restaurantul a primit recenzii teribile din partea expertilor si a fost citat pentru incalcarea codurilor sanitare. Intr-un final, Nyla s-a confruntat cu probleme financiare din ce in ce mai severe si a decis sa renunte la meniul sudic in favoarea unuia italian.

Restaurantul a fost inchis la mai putin de sase luni de la lansare.

2. Nicky Hilton

Ca membra a familiei Hilton, ne putem astepta ca business-ul hotelier sa-i curga prin vene lui Nicky Hilton. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa.

Vedeta planuia sa deschida un hotel de lux cu 94 de camere in Miami, care promitea un pachet Super Bowl de 1.000 de dolari pe noapte.

Din pacate pentru vedeta, hotelul nu s-a mai deschis niciodata.

3. Kanye West

Artistul a incercat in 2009 sa lanseze o linie vestimentara intitulata Pastelle.

Linia vestimentara a artistului nu a avut nici un fel de succes, si a fost retrasa de pe Internet la numai doua zile de la lansare.

4. Surorile Kardashian

Kim Kardashian impreuna cu sorele sale Kourtney si Khloe si-au lansat in 2008 propriul brand de carti de credit, sub numele „The Kardashian Kard”.

Cardurile nu s-au bucurat de succes din cauza comisioanelor extrem de mari pe care le percepeau, si au fost retrase de pe piata la scurt timp.

5. Arnold Schwartzeneger

Dupa succesul lantului de restaurante Hadr Rock Cafe, CEO-ul companiei a creat Planet Hollywood, un lant similar in care clientii puteau manca inconjurati de suvenituri ale artistilor de la Hollywood.

Arnold Schwartzeneger, Bruce Willis si Sylvester Stallone erau printre actionarii lantului. Incapabil sa obtina profit, lantul a dat faliment in 1999.

Vedeti [url=http://www.cnbc.com/id/44443141?__source=yahooshine|celebritybusiness|&par=yahooshine]aici[/url] alte 10 afaceri ratate demarate de celebritati.